Βουλιάζουν μαζί με το Costa Concordia οι ισχυρισμοί της πλοιοκτήτριας εταιρείας ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για το ναυάγιο, αφού, όπως φαίνεται από τις καταθέσεις δύο πρώην εργαζομένων σε πλοία της εταιρείας, τα πληρώματα και οι καπετάνιοι συνήθιζαν εν ώρα υπηρεσίας να κάνουν σεξ υπό την επήρεια ναρκωτικών και να πληρώνουν για… ροζ υπηρεσίες!

Σύμφωνα με το Έθνος, οι καταθέσεις της Μέρι Τζ. και της Βαλεντίνα Μπ., που στο παρελθόν είχαν εργαστεί σε πλοία της εταιρείας Costa Crociere, διέρρευσαν στον Τύπο και κυριολεκτικά βάζουν την εταιρεία με την πλάτη στον τοίχο.

Σύμφωνα με τη Μέρι Τζ.: «Οι αξιωματικοί και το πλήρωμα ήταν πολύ συχνά μεθυσμένοι. Κατά τη διάρκεια των πάρτι που οργανώνονταν ποιος θα έσωζε το πλοίο σε μια έκτακτη κατάσταση».

Η Μέρι Τζ. παραιτήθηκε ύστερα από δύο μήνες στο Costa Concordia το 2010, όταν έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από μέλος του πληρώματος που είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Η κατάθεση της πρώην νοσοκόμας Βαλεντίνας Μπ., η οποία είχε εργαστεί το 2010 στο πλοίο Costa Atlantica, με καπετάνιο τον Φραντσέσκο Σκετίνο, έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τη Βαλεντίνα: «Η διαφθορά, τα ναρκωτικά και η πορνεία βασίλευαν στο πλοίο. Είδα με τα ίδια μου τα μάτια αξιωματικούς να παίρνουν κοκαΐνη». Επίσης, όπως κατήγγειλε, οι αξιωματικοί αντιμετώπιζαν το πλήρωμα σαν σκλάβους.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δείχνει μηδενική ανοχή στη χρήση ναρκωτικών και ότι διενεργεί πολύ συχνά ελέγχους στο πλήρωμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook