Υψηλά εξακολουθεί να είναι η τιμή του πετρελαίου, αν και σημειώσε μία μικρή πτώση στα 124,75 δολάρια το βαρέλι, από τα 128 δολάρια που έκανε το βράδυ της Πέμπτης, μετά την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας για ανάφλεξη πετρελαιαγωγού της Σαουδικής Αραβίας.

Η τιμή του μπρεντ έκλεισε την Πέμπτη στα 126,20 δολάρια το βαρέλι, αλλά στις συναλλαγές που έγιναν μετά το κλείσιμο της αγοράς ξεπέρασε τα 128 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008. Σήμερα, Παρασκευή όμως, άρχισε να διαλύεται ο φόβος μειωμένης προσφοράς πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία, καθώς αξιωματούχος της χώρας διέψευσε ότι υπήρξε φωτιά σε πετρελαιαγωγό της.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί σημαντικά από την αρχή του 2012, λόγω του εμπάργκο που έχει επιβάλει η Δύση στις αγορές ιρανικού πετρελαίου και των απειλών του Ιράν ότι θα κλείσει τα στενά του Χορμούζ και της μείωσης της παραγωγής στην Υεμένη, τη Συρία, το Νότιο Σουδάν και τη Βόρειο Θάλασσα.

Ορισμένοι αναλυτές εκφράζουν την αισιοδοξία ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες, μετά το τέλος του ιδιαίτερα ψυχρού χειμώνα στην Ευρώπη και την Ασία, εφόσον δεν υπάρξει μία κλιμάκωση της έντασης με το Ιράν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook