Θετικά είναι τα νέα για τα Άτομα με Αναπηρία, αφού αποφασίστηκε ο διορισμός μέρους των επιτυχόντων ΑΜΕΑ στην προκήρυξη του ΟΑΕΔ για θέσεις στο δημόσιο, που είχε πραγματοποιηθεί το 2008 και είχε παγώσει ο διορισμός τους, λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κα Μαρία Σκραφνάκη, η οποία παρακολουθεί από κοντά το θέμα.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε το ΦΕΚ 344, τεύχος Β, στο οποίο αποφασίζεται από τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ρόβλια, ο διορισμός των μισών επιτυχόντων της προστατευόμενης κατηγορίας της προκήρυξης του ΟΑΕΔ που είχε πραγματοποιηθεί το 2008, σύμφωνα με τον Νόμο 2643/1998.

Πρόκειται για την πρόσληψη 173 ΑΜΕΑ και 52 Εμμέσων ΑΜΕΑ σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, για την Κρήτη, εγκρίθηκαν συνολικά 9 προσλήψεις, 7 ατόμων ΑΜΕΑ και 2 ατόμων Εμμέσων ΑΜΕΑ, οι οποίοι είναι επιτυχόντες της προκήρυξης του ΟΑΕΔ για θέσεις στον δημόσιο τομέα. Σημειωτέον, η κατανομή θα γίνει από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τη σειρά μοριοδότησης των επιτυχόντων στους οικείους πίνακες τοποθετήσεων.

Η κα Σκραφνάκη εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, η οποία δίνει προτεραιότητα στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ανταμείβοντας τον κόπο των προσπαθειών τους, η οποία είχε μείνει ημιτελής από το 2008.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook