Στο μεγάλο και ιστορικό παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές, και στη συνέχεια στο Καστέλι, βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, τιμώντας μαζί με πλήθος Χανιωτών αυτή την παράδοση που ήδη μετρά περισσότερα από 160 χρόνια.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει τις καθιερωμένες ευχές με παραγωγούς και επισκέπτες και να συνομιλήσει μαζί τους σε μια χαλαρή και εορταστική ατμόσφαιρα, συζητώντας για τα προϊόντα τους και δοκιμάζοντας παραδοσιακά εδέσματα και κεράσματα.

«Είναι η ίδια η παράδοση μας εκείνη που μας δείχνει τον δρόμο της εξωστρέφειας για τα αγροτικά μας προϊόντα», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης τονίζοντας:

«Οφείλουμε όλοι – κράτος, αυτοδιοίκηση αλλά και καταναλωτές – να επενδύουμε στα δικά μας ξεχωριστά και ποιοτικά προϊόντα, για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της ενδοχώρας των Χανίων και κυρίως για να στηρίξουμε το εισόδημα των παραγωγών. Το παζάρι των Βουκολιών είναι ένα μοναδικό έθιμο που αξίζει τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή, τόσο ως στοιχείο του λαϊκού μας πολιτισμού όσο και ως μέρος της δυναμικής τοπικής οικονομίας των Χανίων».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρκογιαννάκης επισκέφθηκε το Καστέλι όπου συναντήθηκε με κατοίκους και επιχειρηματίες σε καταστήματα της περιοχής. Συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα για τοπικά θέματα, άκουσε τα ζητήματα που του έθεσαν και φυσικά αντάλλαξαν ευχές στο πνεύμα των ημερών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook