Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον δύο νεκρούς σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην καρδιά της πόλης Ντεραά, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο Sana.

Από την έκρηξη που έγινε κοντά σε πρατήριο βενζίνης τραυματίστηκαν 20 άτομα.

«Τρομοκράτης ανατίναξε σήμερα το πρωί το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην πόλη Ντεραά, στον κόμβο Αλ-Μάσρι, προκαλώντας το θάνατο δύο πολιτών. Είκοσι πολίτες και μέλη των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν και γειτονικά κτίρια υπέστησαν ζημιές» προσθέτει το πρακτορείο.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν, επίσης, ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και στους αντάρτες της περιοχής Ιντλίμπ στα σύνορα με την Τουρκία.

Τα στρατεύματα βομβαρδίζουν την επαρχία και διεξάγουν έρευνες σε αρκετές περιοχές για αντάρτες, τόνισε Σύρος ακτιβιστής.

Στην επαρχία Χάμα της κεντρικής Συρίας, δυνάμεις του καθεστώτος έκαναν εφόδους σε χωριά και συνέλαβαν περισσότερους από 50 ανθρώπους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Επίσης, βομβάρδισαν σήμερα τη συνοικία Τζομπάρ της Χομς όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες κάτοικοι της συνοικίας Μπάμπα Αμρ, την οποία κατέλαβε ο στρατός, ανακοίνωσε οργάνωση των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης.

«Οι στρατιώτες του καθεστώτος συνεχίζουν τις εκτελέσεις νεαρών στην Μπαμπα Αμρ. Για το λόγο αυτό δεν επιτράπηκε η πρόσβαση στον Ερυθρό Σταυρό στη συνοικία. Θέλουν να σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούν πριν αφήσουν τον Ερυθρό Σταυρό να φτάσει» είπε ο ακτιβιστής.

Ο Ερυθρός Σταυρός ενημερώθηκε από τις συριακές αρχές ότι η αποστολή του δεν μπορεί να εισέλθει ούτε και σήμερα στην Μπάμπα Αμρ μέχρι να εκκαθαριστεί η περιοχή από νάρκες και παγίδες που είχαν στηθεί.

Η αποστολή του Ερυθρού Σταυρού και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, που επρόκειτο να μπει την Παρασκευή στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, για ανθρωπιστική βοήθεια, εμποδίστηκε από το στρατό της Συρίας.