Τον Παντελή Πετσετάκη υποδέχτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ο Διοικητής κ. Γιώργος Μπέας, ο οποίος τον ενημέρωσε αναλυτικά, για την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς και για τον σχεδιασμό και τους στόχους της διοίκησης. Αναφορά έγινε και στα πολλαπλά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και που προσπαθεί να επιλύσει η διοίκηση, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (7η Υ.ΠΕ.) και το Υπουργείο Υγείας.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Παντελής Πετσετάκης, συναντήθηκε και με τους κυρίους: Κυριάκο Γραμματικόπουλο Πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Ν. Χανίων, Βαρδή Γεωργακάκη Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Ευτύχη Κοντορινάκη Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιάννη Καρτεράκη και Λευτέρη Νευράκη Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και Αντώνιο Κρασουδάκη Αντιπρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου. Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου, καθώς όπως είπαν, «οι σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, σε νοσηλευτές, και λοιπό προσωπικό, η οριακή λειτουργία νευραλγικών κλινικών, οι οικειοθελείς αποχωρήσεις γιατρών, εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών και των εξαντλητικών ωραρίων εργασίας, της μη ένταξης τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα αλλά και η άρνηση νέων γιατρών να υπηρετήσουν στα Χανιά, πολύ περισσότερο όταν έρχονται από άλλες περιοχές και είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν τον μισό τους μισθό στο ενοίκιο, αργά ή γρήγορα, θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς. Με ευθύνη της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας».

Επίσης έγινε συνομιλία με τον Υπεύθυνο Τομεάρχη Υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιατρό-Πνευμονολόγο κ. Μπουμλπασάκο.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση της ΝΔ, ότι με τις επιλογές και την ασκούμενη πολιτική της, ο τομέας της δημόσιας υγείας και περίθαλψής, διαρκώς υποβαθμίζεται, ενώ η υποχρηματοδότηση, δεν επιτρέπει να υλοποιηθούν ουσιαστικές τομές. Όπως ανέφερε, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνει την αύξηση χρηματοδότησης, με τη διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία και τις κοινωνικές υποδομές, για κτηριακές υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να διαμορφωθεί, ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να δοθούν κίνητρα, σε ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη και βέβαια οικονομικά κίνητρα στους υγειονομικούς.

Ο Παντελής Πετσετάκης, συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, μέλη της Ένωσης Γιατρών, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, με τον Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Αντώνη Κρασουδάκη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τον αγώνα που δίνουν, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απέδωσε, στο αιματολογικό τμήμα, στο οποίο είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν. Από την πλευρά του δεσμεύτηκε να αγωνιστεί, για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, δηλώνοντας με έμφαση, ότι: «όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και επιλογών» και πως «για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η υγεία, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά θεμελιώδες δικαίωμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook