Το ποινικό του ιστορικό είδε να δημοσιεύεται σε διάφορα social media ένας 30χρονος άνδρας από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 30χρονος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, καθώς πρόσβαση στον φάκελό του έχουν μόνο αστυνομικοί, ενώ για να “ανοίξει” χρειάζονται ειδικοί κωδικοί, που διαθέτουν κάποιοι αστυνομικοί.

Η έρευνα που θα ξεκινήσει αναμένεται να διαλευκάνει το ποιος αστυνομικός “άνοιξε” τον φάκελο και για ποιο λόγο έγινε η διαρροή.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το έκαναν για να τον εκβιάσουν, καθώς είναι μάρτυρας σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Όπως υποστηρίζει, η δημοσιοποίηση του φακέλου, που αφορά παλιές υποθέσεις του με τη δικαιοσύνη, του έχει καταστρέψει τη ζωή.

Ο δικηγόρος του 30χρονου, Θεόδωρος Καραγιάννης, ανέφερε: “Ξαφνικά βρήκε αναρτημένο στο σύνολο των social media (Instagram, Facebook) το προσωπικό του ιστορικό από το σύστημα της αστυνομίας, αναρτημένο, με φωτογραφία του και ταγκαρισμένο το όνομά του. Αμέσως προσφύγαμε στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας και καταθέσαμε εκεί την ειδική αναφορά, γιατί υπάρχει συμμετοχή αστυνομικού. Δεν υπήρχε αναρτημένο μόνο το πρωσπικό ιστορικό του, ο δράστης ακολούθησε και μία σειρά από απειλές και εκβιασμούς”.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook