Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από υπάλληλο της Κομισιόν και συγκεκριμένα από τη δικηγόρο και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου, για βιασμό και σωματική βλάβη.

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά οι βελγικές αρχές ερευνούν την καταγγελία που έκανε, ανώνυμα αρχικά, η Ελένη Χρονοπούλου από τον Ιανουάριο του 2020. Δύο μήνες μετά, προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή.

«Αδικαιολόγητη καθυστέρηση»

Έμπειροι νομικοί μιλούν για «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» στην υπόθεση από τις βελγικές Αρχές και σημειώνουν ότι θα έπρεπε οι βελγικές αρχές να επιδείξουν καλύτερα αντανακλαστικά.

Ο Νίκος Γιαννής, δικηγόρος, μιλώντας στο MEGA διευκρίνισε ότι υπάρχει η νομική δυνατότητα μία γυναίκα να κάνει την καταγγελία της, χωρίς να αναφέρει το όνομα του δράστη.

Σε ερώτηση γιατί οι αρχές του Βελγίου καθυστέρησαν σχεδόν τρία χρόνια να «προχωρήσουν» την υπόθεση, ο δικηγόρος Βασίλης Χειρδάρης εξήγησε πως «υπάρχει μία διεθνής σύμβαση που έχει υπογράψει και το Βέλγιο και η Ελλάδα κι αφορά την προστασία των κακοποιημένων γυναικών. Στην σύμβαση αυτή αναφέρεται σε άμεση παρέμβαση των αρχών, αλλά και για αποτελεσματικότητα. Εδώ, δυστυχώς η βελγική δικαιοσύνη δεν έχει επιδείξει ταχύτητα. Αναμφίβολα, για εμένα υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση που δείχνει ένα κακό πρόσωπο της βελγικής δικαιοσύνης».

Πέντε έως 10 χρόνια η ποινή για βιασμό στις Βρυξέλλες

Στις ποινές με τις οποίες ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπος ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως η βαρύτερη κατηγορία αφορά τον βιασμό και η ποινή που προβλέπεται στο Βέλγιο είναι από 5 έως 10 χρόνια, και η ποινή που θα επιβληθεί αν κριθεί ένοχος θα εκτιθεί κανονικά.

Όσον αφορά στην καθυστέρηση των βελγικών αρχών την απέδωσε σε «δυσλειτουργία της βελγικής εισαγγελίας».

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Αλέξη Γεωργούλη ίσως να παραλάβουν αύριο Πέμπτη (20.04.2023) την δικογραφία από τις βελγικές αρχές για να έχουν μια πλήρη εικόνα για τις κατηγορίες εναντίον του τέως ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί η φημολογία πως ενδεχομένως να υπάρξει και συνέχεια καθώς κυκλοφόρησαν φήμες ότι υπήρξαν καταγγελίες για δύο ακόμα περιπτώσεις οι οποίες είναι γνωστές, δεν έχουν λάβει ωστόσο νομική μορφή.

dikaiologhtika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook