Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολα. Ο κορωνοϊός, οι συνεχείς αυξήσεις, η πίεση, οι πόλεμοι που ξέσπασαν το έκαναν πάρα πολύ δύσκολο αν νιώσουμε χαρούμενοι. Παρ’ όλα αυτά η Φινλανδία, διατήρησε την πρώτη θέση στη λίστα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους για έξι συνεχείς χρονιές. Η σκανδιναβική χώρα βρέθηκε στην κορυφή της Παγκόσμιας Έκθεσης Ευτυχίας του ΟΗΕ για το 2023 με βάση το εισόδημα των εθνών, την ψυχική και σωματική υγεία και την ελευθερία.

Οι Φινλανδοί φαίνεται να γνωρίζουν πραγματικά τι κάνουν όταν μιλάμε για την ευτυχία – και τώρα η χώρα ανακοίνωσε ότι θα μοιραστεί τη «μυστική συνταγή» της χαράς.

Ναι, σωστά διαβάζετε: Η Φινλανδία θα προσφέρει «Μαθήματα χαράς» εντελώς δωρεάν. Για την ακρίβεια 10 άτομα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν για τέσσερις ημέρες το Masterclass of Happiness. Οι ειδικοί θα διδάξουν την ομάδα των ατόμων που θα βρεθεί στη χώρα πώς να βρουν την εσωτερική τους ισορροπία και να συνδεθούν με τη φύση και τον εαυτό τους. Τo masterclass θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου.

Όσοι ήθελαν να λάβουν μέρος έπρεπε να συμπληρώσουν μία online αίτηση, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ και να ακολουθήσουν μια μικρή πρόκληση στα social media. Αν και οι online εγγραφές έληξαν, ο λογαριασμός ourfinland στο Instagram, μπορεί να σας δώσει πολλές ιδέες για το πώς να γίνεται και εσείς ευτυχισμένοι ακολουθώντας τον τρόπο ζωής των Φινλανδών.

Εξηγώντας την έμπνευση πίσω από το masterclass που γίνεται για πρώτη φορά ο Heli Jimenez, Διευθυντής του προγράμματος που διοργανώνει το masterclass, είπε: «Μια ερώτηση που λαμβάνουμε συχνά είναι: “Πώς είστε τόσο χαρούμενοι;”. Πιστεύουμε ότι η φινλανδική ευτυχία πηγάζει από τη στενή σχέση με τη φύση και τον προσγειωμένο τρόπο ζωής μας: δεν είναι κάποια μυστικιστική κατάσταση, αλλά μια δεξιότητα που μπορείς να μάθεις και να μοιραστείς. Τώρα θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν και να κατακτήσουν αυτή τη φινλανδική νοοτροπία. Επιλέξαμε τα καλύτερα πούλμαν, ένα από τα πιο συναρπαστικά θέρετρα στη Φινλανδία, μέσα στη φινλανδική φύση και μια περίοδο στις αρχές του καλοκαιριού για το masterclass μας».

marieclaire.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook