Τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Λειτουργιών Παραγωγής της Επιχείρησης, Αλέξιο Παΐζη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου, Στέλιος Μιχαηλάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεροκούρου, Κοσμάς Καλομοιράκης και από το Εργατικό Κέντρο Χανίων, ο Πρόεδρος, Γ. Μανωλικάκης και ο Οργ. Γραμματέας, Θ. Γιαννακόπουλος. Από τη μεριά της διοίκησης της ΔΕΗ, επίσης παρόντες ήταν ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής, Δημήτρης Μετικάνης και ο Διευθυντής Περιφέρειας και Νήσων, Γιώργος Σημαντηράκης, καθώς και διοικητικά στελέχη του Σταθμού και εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΑΗΣ Χανίων, μέσω του Προέδρου του Σωματείου, Κώστα Ηλιάκη.

Το κύριο ζήτημα που έθεσε ο Δήμαρχος Χανίων υπόψιν των εκπροσώπων της Διοίκησης της ΔΕΗ, ήταν η επαρκής στελέχωση του ΑΗΣ Χανίων στην Ξυλοκαμάρα, καθώς και η επαναφορά του ζητήματος της εντοπιότητας στις νέες προσλήψεις που θα προκύψουν μελλοντικά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης, τόσο για πρακτικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με τη διαβίωση, όσο και για θέματα ανταποδοτικότητας, ο Σταθμός της Ξυλοκαμάρας θα πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό από την ευρύτερη περιοχή των Χανίων, ενώ οι νέες προσλήψεις που θα προκύψουν στη ΔΕΗ, κρίνεται να αναγκαίο να γίνουν με γνώμονα τη μακρά σχέση που υπάρχει με την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Χανίων εξήρε το έργο, που πραγματοποιείται εντός του Σταθμού της Ξυλοκαμάρας από τη ΔΕΗ και το αντισταθμιστικό όφελος που υπάρχει για τα Χανιά, ενώ τόνισε ότι η καλή σχέση που έχει η Επιχείρηση με την τοπική κοινωνία, θα πρέπει να συνεχιστεί σε όλους τους τομείς συνεργασίας και ανταποδοτικότητας.

Από τη μεριά του ο Αναπλ. Δ/νων Σύμβουλος, κ. Παΐζης, τόνισε πως τα ζητήματα που τέθηκαν είναι δίκαια και κοινά και για την ίδια την Επιχείρηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι η απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του Σταθμού και η περαιτέρω στελέχωσή του με προσωπικό ικανό να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις, ενώ αναμενόμενη είναι η προτίμηση υπαλλήλων από την τοπική κοινωνία. Επιβεβαίωσε και ο ίδιος την καλή σχέση με την κοινωνία των Χανίων και δήλωσε σύμμαχος στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ικανοποίηση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Στο περιθώριο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ, με τον Δήμαρχο Χανίων να ξεναγείται στους χώρους και να συνομιλεί με του εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook