Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στην Ιταλία για τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Γεωργίας και κουνιάδος της Τζόρτζια Μελόνι, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, γιατί δήλωσε ότι οι Ιταλοί «κινδυνεύουν με εθνοτική αντικατάσταση».

Σύμφωνα με το bbc.com, ο ίδιος υιοθέτησε δημόσια θεωρία συνωμοσίας της ακροδεξιάς που διαδίδεται στη Δύση, η οποία αναφέρει πως υπάρχει «μυστικό σχέδιο για να αντικατασταθεί ο λευκός πληθυσμός από μετανάστες».

Μάλιστα, αντίστοιχη θεωρία υπάρχει και στις αναπτυσσόμενες μουσουλμανικές χώρες, αφού καίριες θέσεις διαθέτουν κυρίως Ευρωπαίοι και εκεί θεωρούν πως υπάρχει «σχέδιο να αντικατασταθούν οι ντόπιοι από λευκούς».

Ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα λοιπόν, μίλησε στο εθνικό συνέδριο της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Αυτόνομων Συνδικάτων Εργαζομένων και αναφέρθηκε στο ζήτημα της υπογεννητικότητας που υπάρχει στην Ιταλία.

Εκεί, είπε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της «εθνοτικής αντικατάστασης» και πως «οι Ιταλοί έχουν λιγότερα παιδιά, επομένως τα αντικαθιστούμε με κάποιον άλλο. Δεν είναι αυτός ο δρόμος προς τα εμπρός».

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, ο ίδιος δέχτηκε έντονες επικρίσεις και αρκετοί έκαναν λόγο για φασιστική ρητορική που θυμίζει εποχές Μουσολίνι.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook