«Οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν για τη Γερμανία μεγαλύτερες απ΄ ό,τι η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα» ποστηρίζει ο γενικός γραμματέας των Γερμανών Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της \”Bild\”.

 «Τώρα οι Έλληνες εφαρμόζουν όσα έχουν υποσχεθεί», υπογραμμίζει ο κ. Ντέριγκ και δηλώνει πως θεωρεί ότι οι περισσότεροι Έλληνες εκτιμούν την προσφορά της Γερμανίας και ζητεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια «να συμβάλει στο να πέσουν οι τόνοι, αντί να οξύνει τη διαμάχη».

 Σχετικά με την έξοδό της χώρας μας από την ευρωζώνη, κάτι που επαναλαμβάνεται από πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους ο κ. Ντέριγκ δηλώνει πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Ντέρινγκ καλεί τους πολιτικούς που εκλέγονται στη Γερμανία να ενδιαφέρονται για αποφάσεις που λαμβάνονται στην Γερμανία.

«Δεν χρειάζεται να σπάμε το κεφάλι μας για αποφάσεις που η Ελλάδα μπορεί να λάβει μόνη της», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι είναι «κρίσιμης σημασίας το γεγονός ότι οι Έλληνες τώρα εφαρμόζουν όσα έχουν υποσχεθεί».

 Αναφορικά με τη στάση πολλών Ελλήνων πολιτών κατά της Γερμανίας ο κ. Ντέριγκ είναι πεπεισμένος ότι οι περισσότεροι αναγνωρίζουν την προσφορά της χώρας του, αλλά διαχωρίζει τη θέση του σχετικά με κάποιους πολιτικούς. \”Κάποιοι πολιτικοί, προ πάντων της αντιπολίτευσης, προτιμούν να βρίζουν την Ευρώπη παρά να κατονομάζουν τα δικά τους σφάλματα.

«Με θλίβει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα απ΄ όσες βρίσκονται σε δυσκολία, όπου δεν υπάρχει ευρεία συμμαχία η οποία να υποστηρίξει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει και προσθέτει: «Ποτέ δεν είναι αργά για έναν λόγο ευχαριστίας και αναγνώρισης για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι. Έτσι, ο Έλληνας Πρόεδρος θα μπορούσε να συμβάλει στο να πέσουν οι τόνοι παρά να οξύνει τη διαμάχη».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook