Για ναρκωτικά έψαχναν, όπλα και… αρχαία βρήκαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας που έκαναν έρευνα στο κατάστημα, το σπίτι, το αυτοκίνητο και την αποθήκη ενός 40χρονου υπόπτου στην Χρυσούπολη της Καβάλας! Όσο για τα ναρκωτικά, τα βρήκαν χωμένα στον σωλήνα εξαερισμού της τουαλέτας του καταστήματος, όπου τα έκρυβε ο δράστης!

Οι πληροφορίες των αστυνομικών ανέφεραν ότι ο ύποπτος διακινεί χασίς στην ευρύτερη περιοχή. Πράγματι, κατά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκαναν στο κατάστημα που διατηρεί, βρήκαν 52,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης συσκευασμένα σε τέσσερα δέματα, μέσα σε ειδική κρύπτη στον εξαερισμό του WC, την οποία ξεβίδωνε με ένα ειδικό πολυεργαλείο!

Η έρευνα επεκτάθηκε στο σπίτι του 40χρονου, όπου βρέθηκαν ένα πλαστικό δοχείο μέσα στο οποίο υπήρχε ένα βαμβάκι ποτισμένο με σπόρους κάνναβης, ένα δέμα με σπόρους κάνναβης βάρους 4,3 γραμμαρίων, 20 κυνηγετικά φυσίγγια, τέσσερα φυσίγγια κρότου- λάμψης των 9 mm, δύο ράδιο-cd, αλλά και 47 αρχαία νομίσματα και άλλα αντικείμενα που είχε βρει κάνοντας λαθρανασκαφές στην περιοχή! Μάλιστα, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του δράστη βρέθηκε ο ανιχνευτής μετάλλων που χρησιμοποιούσε και δύο σκαπτικά εργαλεία, μαζί με μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με την οποία ζύγιζε τα ναρκωτικά.

Τέλος, σε μια αποθήκη δίπλα στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν άλλο ένα δέμα με σπόρους κάνναβης βάρους 1,7 γραμμαρίων, έξη πλαστικά γλαστράκια στα οποία είχε φυτέψει σπόρους κάνναβης, μία ανενεργή οβίδα όλμου και δέκα μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι! Ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ τα αρχαία εστάλησαν στην ΙΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καβάλας για να προσδιορισθεί η χρονολογία και η αξία τους.

protothema.gr