Aπό δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στα Χανιά, μία της GPO και μία της Pulse, προκύπτει ότι για πρώτη φορά η Ν.Δ. προηγείται σε επίπεδο νομού. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο, γιατί υπάρχει και ένα δεύτερο, που σχετίζεται με την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να περάσει πάνω από τη βάση του 10%.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, ένας από τους προφανείς λόγους συνδέεται με τη στάση του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο οποίος προτρέπει τους πολιτικούς του φίλους να στηρίξουν Ν.Δ. και να «σταυρώσουν» δαγκωτό την Ντόρα Μπακογιάννη.

Τι αναφέρει το Βig Mouth

-Μια και ο λόγος για δημοσκοπήσεις, να σας πω ότι από δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στα Χανιά, μία της GPO και μία της Pulse, προκύπτει ότι για πρώτη φορά η Ν.Δ. προηγείται σε επίπεδο νομού. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο, γιατί υπάρχει και ένα δεύτερο, που σχετίζεται με την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να περάσει πάνω από τη βάση του 10%. Έχοντας πλήρη εικόνα και από τους άλλους τρεις νομούς, ανεπιφύλακτα σας λέω ότι τα Χανιά είναι η χειρότερη (μακράν) περιφέρεια σε επίπεδο Κρήτης για τον πρόεδρο Ανδρουλάκη.

Από κει και πέρα, σε επίπεδο υποψήφιων βουλευτών στη Ν.Δ. κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ντόρας, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει με τον Πολάκη, τον οποίο δείχνει να πλησιάζει απειλητικά ο πρώην υπουργός Σταθάκης. Βλέπετε, η πρόσφατη ιστορία με τα πισωγυρίσματα του αψύ Σφακιανού φαίνεται ότι έχει επηρεάσει τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του. Προφανώς δεν άρεσε στους Χανιώτες η κωλοτούμπα που έκανε ο βουλευτής Παύλος.

Επειδή έχει προκαλέσει αίσθηση το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Χανίων, είναι λογικό να αναζητούνται τα αιτία που κρατούν χαμηλά το κόμμα του προέδρου Νίκου. Ένας από τους προφανείς λόγους συνδέεται με τη στάση του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο οποίος, όπως έμαθα εσχάτως, προτρέπει τους πολιτικούς του φίλους να στηρίξουν Ν.Δ. και να «σταυρώσουν» δαγκωτό την Ντόρα Μπακογιάννη.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook