φωτο: create.vista

Στην προσπάθειά του να αποφύγει πιθανή εξαπάτηση, ζήτησε βοήθεια χωρίς όμως να γνωρίζει ότι ο άνθρωπος από τον οποίο ζητούσε βοήθεια ήταν άλλος απατεώνας.

Ο λόγος για έναν 49χρονο άνδρα στο Ηράκλειο ο οποίος είχε επενδύσει ένα χρηματικό ποσό σε επενδυτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Ο 49χρονος όμως έχοντας αρχίσει να έχει αμφιβολίες για την επένδυσή του και από φόβο ότι μπορεί να είχε εξαπατηθεί, άρχισε να ψάχνει στο διαδίκτυο πληροφορίες και συμβουλές σχετικά την εταιρεία και την επένδυσή του.

Ένα «αρπακτικό» απατεώνας μυρίστηκε αμέσως το νέο του «θήραμα».

Ο απατεώνας παρουσιάστηκε στον 49χρονο σαν δικηγόρος από τη Μεγάλη Βρετανία και επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του πείθοντάς τον ότι είχε εξαπατηθεί από την εταιρεία. Του είπε μάλιστα ότι εκείνος θα τον εκπροσωπούσε νομικά προκειμένου ο 49χρονος να πάρει αποζημίωση 40.000 ευρώ.

Ο άνδρας από το Ηράκλειο πίστεψε ότι μιλούσε με δικηγόρο και πίστεψε ότι θα μπορούσε να πάρει αποζημίωση. Για να τον εκπροσωπήσει ωστόσο ο υποτιθέμενος δικηγόρος από τη Μεγάλη Βρετανία, έπρεπε ο 49χρονος να του καταβάλει το ποσό των 6.350 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, την αμοιβή και τα έξοδα παράστασης.

Μετά που κατέβαλε το ποσό ο 49χρονος αντιλήφθηκε ότι τελικά είχε πέσει θύμα απάτης καταγγέλλοντας το περιστατικό στις αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook