Αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί η δίκη της προισταμένης της ΔΟΥ Χανίων με απόφαση του Προεδρείου που ζήτησε συμπληρωματικά έγγραφα για τη δικογραφία.

Από τις 1 το μεσημέρι, ώρα που είχε οριστεί για την έναρξη διεξαγωγής της δίκης, δεκάδες εργαζόμενοι από τις ΔΟΥ Χανίων και Ρεθύμνου βρέθηκαν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στην έφορο που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κα απείθεια ύστερα από την άρνησή της να διαθέσει, όπως της ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, υπαλλήλους της εφορίας, λόγω έλλειψης, για την είσπραξη βεβαιωμένων ποινών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής με εντολή της Εισαγγελέως συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων Χανίων-Ρεθύμνης κ. Μιχάλη Δασκαλάκη, αφενός η έφορος , βάση των νόμων, δεν είναι υποχρεωμένη να στείλει υπαλλήλους σε άλλη υπηρεσία και αφετέρου τονίζει πως «οι ελλείψεις εφοριακών υπαλλήλων είναι τεράστιες και με πολύ μεγάλη δυσκολία προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας.

Μας ζήτησαν τρείς υπαλλήλους να έρχονται στα Δικαστήρια και να κόβουν διπλότυπα. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και έτσι φτάσαμε στο σημείο να διώκεται η προισταμένη της εφορίας».

Ο κ. Δασκαλάκης μιλώντας στο Flashnews.gr επεσήμανε ότι την επόμενη Πέμπτη, ημέρα διεξαγωγής της δίκης, δεκάδες εργαζόμενοι από τις ΔΟΥ των Χανίων και του Ρεθύμνου θα βρεθούν πάλι έξω από τα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στην έφορο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, παρέμεναν κλειστές οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες σε Χανιά και Ρέθυμνο ενώ το πρωί με απόφαση του συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων  συνεκλήθει έκτακτη γενική συνέλευση και στην συνέχεια 4ωρη στάση εργασίας προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν σε παράσταση στα δικαστήρια, όπου στην 1μμ θα γίνει η δίκη της εφόρου.