Την χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή του βιολογικού σταθμού στο Φραγκοκάστελο όπως επίσης την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του προβληματικού ελικοδρομίου στην Αγία Ρουμέλη προκειμένου να επαναλειτουργήσει το συντομότερο, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Κατά την επίσκεψη του στην Χώρα Σφακίων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη και τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκο Καλογερή, ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Σφακίων Παύλο Πολάκη και το δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα της περιοχής και την πορεία των εκτελούμενων έργων.

Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση από τον δήμαρχο για τον βιολογικό στην Αγία Ρουμέλη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι, καθώς και η πορεία εκτέλεσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΓΠΣ) στα Σφακιά.

Μάλιστα υπήρξε επιτόπου επίσκεψη στην Αγία Ρουμέλη όπου ο Περιφερειάρχης Κρήτης συμμετείχε σε σύσκεψη με το τοπικό συμβούλιο, ενώ ακολούθησε συνάντηση στο Φραγκοκάστελο με τους τοπικούς φορείς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ανέφερε ότι θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του ΓΠΣ στο δήμο Σφακίων όπως είχε συμφωνηθεί σε πρόσφατη συνάντηση με τον δήμαρχο Παύλο Πολάκη.