Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, βρίσκεται ήδη στην Κρήτη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Την Πέμπτη μάλιστα πραγματοποίησε περιοδεία στα Χανιά που κατέληξε με συνέντευξη τύπου, όπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέπτυξε θέσεις, απόψεις και στόχους του κόμματός του. Για την Κρήτη μάλιστα τόνισε ότι είναι “από τις αγαπημένες μου περιοχές όλη η Κρήτη”.

“Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουμε”

Εκείνο μάλιστα που τόνισε πολλάκις, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ήταν ότι, “εμείς δεν θα συγκυβερνήσουμε με κανέναν από αυτούς”. Για το αν συμμετέχει ο ίδιος και το κόμμα του σε συζητήσεις συγκυβέρνησης, απάντησε, “με ανθρώπους βρόμικους δεν συνεργάστηκα ποτέ στη ζωή μου. Όπως και με αναξιόπιστους τύπους δεν μπορώ να συνεργαστώ. Ούτε σε οικονομικά, ούτε σε Εθνικά ζητήματα”.

Σε ερώτημα του Flashnews ποιος είναι ο αντικειμενικός στόχος της Ελληνικής Λύσης ενόψει των προσεχών εκλογών, απάντησε ο Κυριάκος Βελόπουλος: “Μα φυσικά να κυβερνήσουμε. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Έχουμε 7-8 πολιτικούς αρχηγούς. Αν αύριο το πρωί δεν είναι πολιτικοί αρχηγοί ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ανδρουλάκης κτλ τι δουλειά θα κάνουν; Ό,τι έκανε ο κ. Σαμαράς, 12 χρόνια κοιτούσε το ταβάνι. Εγώ το κλείνω και πάω στην επιχείρησή μου με 500 εργαζόμενους”.

“Μας φιμώνουν”

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μίλησε για προεκλογική περίοδο γεμάτη ναρκοπέδια και ότι η κυβέρνηση κάνει σπασμωδικές κινήσεις “πνέοντας τα λοίσθια”. Μίλησε μάλιστα για απροκάλυπτο έλεγχο από την κυβέρνηση των ΜΜΕ της Αθήνας. “Η κυβέρνηση δεν θέλει πολυφωνία. Υπάρχει φίμωση όπως και του δικού μας κόμματος”, ανέφερε ο κ. Βελόπουλος. Μίλησε επίσης για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ότι πρέπει να υπάρχει σε αυτά επιχορήγηση από τα ίδια τα κόμματα απευθείας, αφού υπάρχουν τα κονδύλια.

Ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα: “Άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλά για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ. Το ερώτημα είναι, ως πότε ένας πολιτικός θα λέει ψέματα; Μην ξεχνάμε ότι η ΔΕΗ αποκρατικοποιήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον η ΝΔ το λέει ωμά ότι θα ξεπουλήσει δηλαδή τα πάντα”.

“Θέλουμε πραγματικό πλούτο”

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέχισε την κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα “pass”, στον Γιάνη Βαρουφάκη για τις “Δήμητρες” και στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα δώσει ευρώ στον λαό. “Ο Έλληνας θέλει δουλειά και αξιοπρεπή μισθό. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων είναι στην ΕΕ τρίτο από το τέλος. Η μόνη λύση για να υπάρξει αύξηση μισθών είναι η χώρα να παράγει πραγματικό πλούτο. Εμείς αν κυβερνήσουμε θέλουμε να βρούμε το αίτιο και όχι να θεραπεύσουμε το αποτέλεσμα.”, τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος τόνισε επίσης ότι γίνεται μια προσπάθεια μη προσέγγισης των ελληνοτουρκικών ζητημάτων, από τα μεγάλα κόμματα, με τη συνδρομή των μεγάλων ΜΜΕ του κέντρου. “Δεν τίθενται ποτέ ερωτήματα για τα ελληνοτουρκικά, αυτή είναι η εντολή. Μάλιστα ανατολικά της Κρήτης δεν είναι Κρήτη, αλλά αμφισβητούμενη περιοχή. Εξ ού και οι δηλώσεις Γεραπετρίτη του πλέον αναξιόπιστου πολιτικού που μίλησε για 6 ναυτικά μίλια στην Κρήτη υφαλοκριπίδας”. Προειδοποίησε δε ότι έρχονται “δεινά” για τη χώρα.

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της αποστασίας (όπως ονομάζεται) τριών βουλευτών του κόμματός του (Μυλωνάκης, Αβδάλας, Αλεξόπουλος): “Αποστασίες δεν χωρούν. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμαυρώνει τα στελέχη που αγαπούν την Ελληνική Λύση. Όποιος “λοξοκοιτάζει” αλλού, φεύγει! Κατηγορώ τη ΝΔ ευθέως για επιχείρηση αποστασίας. Από τον Σεπτέμβριο υπάρχει παραφιλολογία. Δεν βγήκαν να διαψεύσουν. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η μη αντίδραση των φερόμενων ως “αποστατών”. Πιστεύω ωστόσο ότι αυτό δεν θα κάνει ζημιά στην Ελληνική Λύση. Το αντίθετο μάλιστα. Καλό θα μας κάνουν”.

Και πρόσθεσε: “Προτιμώ να μας κάνουν αμυχές, παρά να αιμορραγώ ακατάσχετα μετά τις εκλογές με αποστασίες. Η ακατάσχετη αιμορραγία δύσκολα θεραπεύεται, η αμυχή επουλώνεται”.

Όπως τόνισε ο. Βελόπουλος τα ψηφοδέλτια στην Κρήτη όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα θα ανακοινωθούν τις επόμενες 1-2 ημέρες.

Την Παρασκευή 28/4/2023, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα μεταβεί στο νομό Ηρακλείου, όπου επίσης θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης, ενώ στις 13:00 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο “Dimargio” (Κατεχάκη 17, στο κέντρο της πόλης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook