Πάνω από 2 τόνοι καθαρής κοκαΐνης κατασχέθηκαν μαζί με ένα ταχύπλοο το οποίο εντοπίστηκε στην διάρκεια επιχείρησης του ναυτικού ανοικτά της Νικαράγουας, ανέφεραν οι αρχές της κεντροαμερικανικής χώρας.

Ο αντιναύαρχος Ρότζερ Γκονσάλες, επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας, είπε ότι τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο σκάφος το οποίο έπλεε στα χωρικά ύδατα της Νικαράγουας στην Καραϊβική. Ο Γκονσάλες δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η κοκαΐνη που βρέθηκε βρισκόταν σε 95 σάκους των 25 πακέτων και η ποσότητα ανέρχεται συνολικά σε 2,4 τόνους.

Το ταχύπλοο εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Νικαράγουας από το νησί Σαν Αντρές της Καραϊβικής, το οποίο ανήκει στην Κολομβία. Οι τέσσερις επιβαίνοντες στο σκάφος διέφυγαν αφού έφτασαν στη στεριά, είπε ο αντιναύαρχος.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην διάρκεια της καταδίωξής τους στα ανοικτά οι ύποπτοι πέταξαν ένα μέρος των πακέτων στη θάλασσα.

Η κατάσχεση είναι «η πιο σημαντική επιτυχία» των διωκτικών αρχών στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών το 2012, είπε ο αξιωματικός. Το 2011, οι αρχές στη Νικαράγουα κατάσχεσαν 6,9 τόνους κοκαΐνης και το 2010 10,4 τόνους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook