ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi

Βαθιές διασυνδέσεις στη μαφία της νύχτας και στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ νονών έχουν οι δύο συλληφθέντες αλλά και όσοι κατηγορούνται για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Τουλάχιστον έξι άτομα θεωρούν οι αρχές ότι ήταν στον επιχειρησιακό βραχίονα της δολοφονίας του δημοσιογράφου και έχουν σοβαρές ενδείξεις για άλλα τρία άτομα, τα οποία στο παρελθόν αποτελούσαν επιχειρησιακή ομάδα γνωστού μπράβου της νύχτας ενώ έκαναν και συνοδείες σε μπράβους της νύχτας.

Οι Αρχές ξεκαθαρίζουν επίσης ότι είναι άλλος ο ηθικός αυτουργός και άλλος αυτός ο οποίος παρήγγειλε ή προκάλεσε τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δεν έχουν καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο αρχηγός της ομάδας της νύχτας, ο οποίος και χαρακτηρίζεται ηθικός αυτουργός.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν συγκεντρώσει ικανά στοιχεία, ώστε να μπορέσει ο δικαστικός λειτουργός να ζητήσει τη σύλληψή του.

Το «κουβάρι» της δολοφονίας άρχισε να ξετυλίγεται περίπου δύο με τρεις μήνες μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου, όταν οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών ανακάλυψαν το επίμαχο καρέ στο οποίο έχει αποτυπωθεί η μηχανή των εκτελεστών να κινείται κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ο οδηγός της μηχανής εμφανίζεται να συνομιλεί με τον οδηγό του βαν, πίσω από το τιμόνι του οποίου βρίσκεται ένας από τους δύο συλληφθέντες.

Τα προφίλ των δύο «σκληρών κακοποιών»

Το CNN Greece εξασφάλισε τις φωτογραφίες των δύο σκληρών κακοποιών.

Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φέρεται να εμπλέκεται και σε δολοφονία ενός παλαιστή – body builder έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι το 2021.

Κατά πληροφορίες ένα από τα δύο αδέλφια, 40 και 48 ετών, συνελήφθη στο Γέρακα ενώ ο άλλος στην περιοχή της Νίκαιας.

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και η εταιρεία που βρίσκεται και το λευκό βαν το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει για να διαφύγουν μετά την προ διετίας δολοφονία στον Άλιμο.

Το λευκό βαν που τους πρόδωσε

Από τις αρχές του μήνα πληροφορίες ανέφεραν πως η αστυνομία είχε εστιάσει τις έρευνες της για την εξιχνίαση της υπόθεσης σε ένα βαν που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε μετά από την εξέταση του υλικού των καμερών και κατά τα φαινόμενα το βαν συνόδευσε στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία, τη μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Μάλιστα θεωρείται πιθανόν ένας από τους δράστες να επιβιβάσθηκε στο εν λόγω όχημα ή να κρύφτηκε σε αυτό το βαν η μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την εβδομάδα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα έγινε έφοδος σε εταιρεία καθαρισμού στην Νίκαια, αλλά όχι ως τμήμα Ανθρωποκτονιών αλλά ως οικονομική αστυνομία και πήραν τα βιβλία στα οποία δεν είδαν πουθενά να υπάρχει παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο την ημέρα της δολοφονίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook