Κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές στα Χανιά Αλέκο Μαρινάκη, Δημήτρη Ανθούση και Γιάννη Ντουνιαδάκη πραγματοποίησε επίσκεψη την Παρασκευή 28-04 στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων και στη ΔΕΥΑΒΑ στον Πλατανιά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ Χανίων:

«Στο πλαίσιο των περιοδειών αυτών αναπτύχθηκαν γενικότερα ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των Οργανισμών, ενώ στο επίκεντρο των επισκέψεων βρέθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης, αναδεικνύοντας, για άλλη μία φορά, τη συνέχεια του αστικού κράτους το οποίο με όποιο μανδύα και αν παρουσιαστεί ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Συγκεκριμένα, στον ΟΑΚ το κλιμάκιο εξέφρασε την πάγια θέση του ΚΚΕ όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και ανέδειξε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων οι οποίες, όχι μόνο διατήρησαν, αλλά και επέκτειναν όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας. Επισήμαναν πως όλοι όσοι ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα αρνήθηκαν να υιοθετήσουν την πρόταση των 150 Ομοσπονδιών και Σωματείων Εργαζομένων του Δημοσίου ώστε να αναθεωρηθεί το άρθρο 103 του Συντάγματος το οποίο απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου στο Δημόσιο στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση και ότι μόνο το ΚΚΕ την υιοθέτησε.

Στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής αναπτύχθηκε η θέση του κόμματος σχετικά με την αγροτική οικονομία. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ότι με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), και την πολιτική των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί στα ύψη, ενώ οι τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων για τους παραγωγούς είναι χαμηλές και δεν καλύπτουν ούτε το κόστος. Τα κόμματα τα οποία κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και οι βουλευτές τους στηρίζουν τον μονόπλευρο προσανατολισμό στην εξαγωγή αγροτικών προϊόντων, την περίφημη εξωστρέφεια, η οποία ωφελεί τους εμποροβιομήχανους, την ώρα που υποβαθμίζεται η ποιότητα βασικών ειδών διατροφής του λαού.

Τέλος, στη ΔΕΥΑΒΑ, στον Πλατανιά η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα ύδρευσης και άρδευσης στην περιοχή και στο θέμα της εμπορευματοποίησης του νερού. Οι υποψήφιοι βουλευτές, τόνισαν ότι για το ΚΚΕ το νερό δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα και ότι απαιτεί την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, μπαίνοντας μπροστά στον δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική της ΕΕ για δραστική μείωση των τιμολογίων, για να μην υπάρξει καμία διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων.
Ολοκληρώνοντας την περιοδεία τους οι υποψήφιοι βουλευτές κάλεσαν τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε παλιούς και νέους κυβερνητικούς σωτήρες και προστάτες. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι στη δική μας μεριά, δεν θα την βρούμε απέναντί μας. Θα είναι στους νέους μεγάλους αγώνες για να βάλουμε εμπόδια στα χειρότερα, διεκδικώντας ό,τι αξίζει σήμερα σε εμάς και τα παιδιά μας. Όσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο μεγάλες δυσκολίες θα έχει οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με ΚΚΕ δυνατό.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook