Η πόλη έχει ήδη έχει αρχίσει να κατακλύζεται καθημερινά από χιλιάδες επισκέπτες στους οποίους προστίθενται και οι επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στα Χανιά.

Όλοι αυτοί οι επισκέπτες που περιδιαβαίνουν τους δρόμους της πόλης, κάνουν τις αγορές τους και κατευθύνονται για βόλτα, καφέ ή φαγητό προς το εμβληματικό ενετικό λιμάνι Χανίων, έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη δημοσίων τουαλετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πλατεία 1866 που αποτελεί κεντρικό σημείο ειδικά για τους τουρίστες καθώς σε αυτή την πλατεία κατευθύνονται οι περισσότεροι για να συνεχίσουν μετά στη Χάληδων και στο ενετικό λιμάνι Χανίων, δημόσιες τουαλέτες πλέον δεν υπάρχουν, παρά μόνο δυο χημικές τουαλέτες για το κοινό (και δυο ειδικά για τους επαγγελματίες ταξί) που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν χιλιάδες τουρίστες (ενδεικτικά μόνο σήμερα κατέφθασαν στα Χανιά περίπου 3.000 επιπλέον τουρίστες από δυο κρουαζιερόπλοια)

Μάλιστα, σε καταγγελία προς το Flashnews.gr μας περιέγραψαν ότι πολλές φορές οι επισκέπτες περιμένουν σε ουρά, ενώ βγαίνοντας από τις χημικές τουαλέτες αναγκάζονται να ζητήσουν χαρτομάντηλα από τους οδηγούς ταξί.

Το δε αστείο του πράγματος είναι ότι σε ένα σημείο της πλατείας που έχει όμως κλείσει, έχει παραμείνει η ταμπέλα που γράφει WC.

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει μια πόλη κατεξοχήν τουριστικός προορισμός, που από ό,τι φαίνεται δεν είναι ικανή να καλύψει στον βαθμό που πρέπει στοιχειώδεις ανάγκες.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook