Μαθήματα εντιμότητας και αξιοπρέπειας παρέδωσαν τρεις τέσσερις ανήλικοι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου σχολείου της Πάτρας ηλικίας μόλις 13 χρόνων, οι οποίοι βρήκαν στον δρόμο ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα, αλλά δεν τους πέρασε καν από το μυαλό η σκέψη να τα κρατήσουν και να τα μοιραστούν.

Οι τέσσερις συμμαθητές και φίλοι έκαναν βόλτα την Κυριακή στην πλατεία Γεωργίου, στο κέντρο της Πάτρας, όταν είδαν πεσμένο στο έδαφος το πορτοφόλι που περιείχε μετρητά ύψους 700 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά, έτρεξαν αμέσως στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας και το παρέδωσαν.

Την ώρα που ο αξιωματικός υπηρεσίας συμπλήρωνε την εγγραφή για την παράδοση του πορτοφολιού, έφτασε στο μέγαρο ένας γνωστός γιατρός της πόλης για να δηλώσει την απώλειά του και διαπίστωσε με χαρά ότι είχε βρεθεί. Μια και γλίτωσε από τους μπελάδες της αντικατάστασης της ταυτότητάς του και των υπόλοιπων εγγράφων, ευχαρίστησε θερμά τους τέσσερις 13χρονους και, σύμφωνα με το thebest.gr, τους έδωσε από 50 ευρώ στον καθένα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook