Σε αποκαλύψεις προχώρησε η δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο, ενώ επεσήμανε πως τουλάχιστον 10.000 συνομιλίες απουσιάζουν από τη δικογραφία.

Η Ρόη Παυλέα, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, σημείωσε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου: «Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες».

«Στη δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες.

Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν “εγκέφαλο”. Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές» σημείωσε.

«Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για τη Greek Mafia»
Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α, είπε πως ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει πράγματα για τη μαφία και γι’ αυτό δολοφονήθηκε.

«Μέσα από την υπόθεση γνώρισε κάποιους ανθρώπους και ανάμεσά τους ήταν ένα ποινικός. Ο Γιώργος έγγραφε για αυτόν τα καλύτερα όταν πέθανε. Είχε μία παιδική αφέλεια και πίστευε τους ανθρώπους. Έτσι, έπαιρνε θέση υπέρ κάποιων ανθρώπων. Αυτοί μεταξύ τους όμως, έχουν διαφωνίες. Μάλιστα, θα κατέθετε για μία συγκεκριμένη δικογραφία και έλεγε πως θα π[ει πράγματα. Και κάποιος φοβήθηκε. Ο Γιώργος είχε καταθέσεις υπέρ του ανθρώπου που δολοφονήθηκε αργότερα. Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για τη Greek Mafia».

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις το συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ άγγιξε τα 300.000 ευρώ, ενώ – όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega – τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς οι αρχές ερευνούν την πορεία των χρημάτων.

Δημογλίδου: Ο δημοσιογράφος δεν είχε εκφράσει φόβο

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε πως σε αυτήν την υπόθεση δεν αναφέρονται μόνο για τα δύο άτομα που ήδη έχουν βγει εντάλματα σύλληψης αλλά και στο ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλου, που αποκάλυψε πως το 2015 υπήρξε ένα μάρτυρας που είχε πει στην αστυνομία πως κάποιος άνθρωπος κινδυνεύει από τη μαφία.

«Όταν μία σοβαρή καταγγελία εμφανίζεται ερευνάται εξονυχιστικά. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε μία καταγγελία και η αστυνομία δεν το ερεύνησε. Όλα βρίσκονται μέσα στη δικογραφία αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος δεν είχε εκφράσει φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα γιατί αλλιώς θα είχε κάνει κάτι η αστυνομία».

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook