Μέρα – μεσημέρι έκαναν λαθρανασκαφή μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας στην Αλεξανδρούπολη δυο σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα σύνεργα! Οι ύποπτες κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές και δεν άργησαν να πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας με τα αρχαία νομίσματα που είχαν φέρει στην επιφάνεια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ που είχαν δεχτεί πληροφορίες για την παράνομη ανασκαφή, έστησαν μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή και δεν άργησαν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες ηλικίας 36 και 45 χρόνων. Το σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν στο πορτ μπαγκάζ μία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και διάφορα σκαπτικά εργαλεία.

Κατά τη σωματική έρευνα στην οποία υποβλήθηκαν οι δυο ύποπτοι, βρέθηκαν στην κατοχή τους 36 αρχαία νομίσματα διαφόρων μεγεθών, τα οποία είχαν βρει σκάβοντας στον αρχαιολογικό χώρο. Έτσι, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ τα νομίσματα παραδόθηκαν στην ΙΘ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής που θα τα χρονολογήσει και θα εκτιμήσει την αξία τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook