Την πρόθεση διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ιδρύσουν νέο κόμμα επιβεβαίωσε ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 την Τετάρτη.

«Είναι μια προσπάθεια που "μιλάει" στο όνομα των προοδευτικών ιδεών της Κεντροαριστεράς. Εμείς θέλουμε να πάρουμε μια πρωτοβουλία, να εκφράσουμε ανάμεσα σε δυο εξαιρετικά αρνητικές θέσεις, ανάμεσα, δηλαδή, στο τυφλό "ναι" και στο τυφλό "όχι", μια πολύ ρεαλιστική και ταυτόχρονα τεκμηριωμένη και ριζοσπαστική πολιτική εξόδου από την κρίση», ανέφερε όπως δημοσιεύει το protothema.gr, ο κ. Καστανίδης

Χαρακτήρισε μάλιστα εσωτερική διευθέτηση τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τάχθηκε εμφανώς κατά όσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ μιλούν για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ..

«Δεν έχουμε ακόμα τη διατύπωση μιας επίσημης θέσης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αλλά λαμβάνω υπόψη μου τις συνεχείς δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, ο οποίος, υποθέτω ότι δεν εκφράζει μόνο προσωπική άποψη και ο οποίος δείχνει μια μεγάλη επιθυμία να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπό τον κ. Σαμαρά, όπως έχει πει ο ίδιος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.