Επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε μια λαϊκή κατοικία στις Γούβες στην οποία είχε διακοπή η ηλεκτροδότηση από εργολάβο της ΔΕΗ, λόγω αδυναμίας πληρωμής έγινε την Τρίτη μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της επιτροπής αγώνα Γουβών καθώς και με τη συμπαράσταση άλλων εργαζομένων από την περιοχή .

Πρόκειται για μια 5 μελή λαϊκή οικογένεια της οποίας οι γονείς είναι άνεργοι.

Με αφορμή το περιστατικό και όπως δημοσιεύει η neakriti.gr η γραμματεία Χερσονήσου του ΠΑΜΕ τονίζει: \”Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) σε συνεργασία με την τρόικα έχει μετατρέψει τη ΔΕΗ σε ανώνυμη εταιρεία, προς πώληση, εξαφανίζοντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα, με στόχο μόνο την εξασφάλιση της αύξησης της κερδοφορίας των μετόχων της.

Θεωρούμε το ηλεκτρικό ρεύμα αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαϊκού νοικοκυριού και δηλώνουμε ότι θα αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου και δε νοείται να το στερείται κανείς, που βέβαια η σημερινή εξουσία δεν το καταλαβαίνει.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και συνολικά τα λαϊκά στρώματα να μη φοβηθούν να σηκώσουν το κεφάλι και να σταθούν αλληλέγγυοι μ\’ όλους τους εργαζόμενους.

Να ενισχύσουν την δράση του σωματείου τους, παραμερίζοντας τους μέχρι σήμερα εργατοπατέρες, να αντιδράσουν συλλογικά απέναντι σε κάθε επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους.

Να απαιτήσουν αγωνιστικά να μη μείνει κανένας χωρίς νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook