Σε 7 ημέρες, περίπου ολοκληρώνεται η ψηφοφορία του γνωστού περιοδικού Status ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011 στην οποία υπάρχει και μια ευχάριστη έκπληξη για τα Χανιά, και είναι και η υποψηφιότητα του Xανιώτη σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη ο οποίος είναι υποψήφιος στην κατηγορία Σκηνοθέτες.

Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης υπογράφοντας τη σκηνοθεσία στο «Νησί», έκανε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της τηλεόρασης και έβαλε τη σφραγίδα του στη χρονιά. Δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για την επόμενη δουλειά του, την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Σιλάνς Σιλβουπλέ», τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν στην Κρήτη.

Η ψηφοφορία διαρκεί ακόμη ελάχιστες μέρες.

Ψηφίζουμε όλοι εδώ: http://www.menoftheyear.gr/candidates?category_id=5

Εννέα υποψήφιοι του γνωστού περιοδικού ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011, στην κατηγορία Σκηνοθέτες διεκδικούν το βραβείο οι οποίοι εκτός του δικού μας Θοδωρή Παπαδουλάκη είναι οι :

1. Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
2. Άρης Ρέτσος
3. Γιούρι Αβέρωφ
4. Γιώργος Λάνθιμος
5. Δημήτρης Παπαϊωάννου
6. Πέτρος Φιλιππίδης
7. Κωνσταντίνος Γιάνναρης
8. Σωτήρης Γκορίτσας
9. Φίλιππος Τσίτος

Λίγα λόγια για το Χανιώτη Θοδωρή Παπαδουλάκη

Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης αποτελεί ιδρυτικό μέλος της εταιρείας παραγωγής ‘INDIGO VIEW’ στα Χανιά, Κρήτης όπου ζει και εργάζεται. Έχει σκηνοθετήσει 5 μικρού μήκους ταινίες και έχει βραβευτεί με 25 διεθνή βραβεία. Γεννήθηκε στην Νότιο Αφρική το 1974.

Σπούδασε Παραγωγή Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης στο “University of Salford” στην Αγγλία και έκανε το μεταπτυχιακό του στη Σκηνοθεσία και Παραγωγή Κινηματογράφου στο “Northern Film School” στο Leeds. Eργάστηκε για 3 χρόνια ως υπεύθυνος για την προώθηση ταινιών μικρού μήκους στο Film Promotion and Publicity Office στη σχολή “Film, TV and Performing Arts” του Leeds Metropolitan University.