φωτο από icookgreek.com

Υλικά Συνταγής

250 γρ. μύδια καθαρισμένα, η ψίχα τους
200 γρ. κριθαράκι μέτριο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
½ ποτήρι του κρασιού ούζο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
ο χυμός μισού λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες και ροδέλες το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή τηγάνι με ψηλά τοιχώματα και σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτετε τα μύδια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Μόλις απορροφηθούν τα υγρά σβήνετε με το ούζο και ρίχνετε τη μουστάρδα. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις και προσθέτετε 500ml ζεστό νερό. Αφήνετε τα μύδια να σιγομαγειρευτούν.

Όταν το περισσότερο νερό εξατμίστει και κοντεύουν τα μύδια να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους, ρίχνετε άλλα 750ml ζεστό νερό και προσθέτε το κριθαράκι.

Ανακατεύετε 10′-12′ να γίνει το κριθαράκι και να απορροφηθεί το νερό. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο. Σερβίρετε με τον υπόλοιπο μάραθο.

icookgreek.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook