Ξεκινά την Παρασκευή η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων των Πανεπιστημίων Η 69η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων των Πανεπιστημίων, ξεκινά αύριο το απόγευμα στα Γιάννενα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Έχει προγραμματισθεί, να βρίσκεται στα Γιάννινα για την Σύνοδο και ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος. Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ.

Στην αυριανή συνεδρίαση, θα συζητηθούν κυρίως λειτουργικά θέματα των Πανεπιστημίων για το κόστος λειτουργίας τους, για θέματα έρευνας και θα γίνει συζήτηση για την κατάργηση της εξαίρεσης από το Ν.2190/94. Επίσης θα συζητηθούν ασφαλιστικά θέματα, πληρωμές εισφορών σε ΙΚΑ κ.λ.π., η οικονομική κατάσταση των Πανεπιστημίων, η ανταλλαγή ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, και οι Φοιτητικές Εστίες.

Το Σάββατο τη Σύνοδο θα απασχολήσουν θέματα που έχουν σχέση με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των ΑΕΙ από την εφαρμογή του Ν.4009/2011, τις προσφυγές στο ΣτΕ, καθώς και προτάσεις για την έξοδο των Πανεπιστημίων από την κρίση. Αργά το βράδυ του Σαββάτου θα εκδοθούν τα ψηφίσματα και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Συνόδου.