Τεράστια κινητοποίηση στην «καρδιά» της Μεσσηνίας για την πρώτη εξόρμηση Σαμαρά έπειτα από την ψήφιση του νέου μνημονίου. Ανησυχία στη Λ. Συγγρού για πληροφορίες περί «θερμής υποδοχής» του από ομάδες… διαμαρτυρομένων.

Η προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου της ΝΔ ξεκινά από τα πάτρια εδάφη της Μεσσηνίας με την επίσκεψη που πραγματοποιεί αύριο μαζί με τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη προκειμένου να επισκεφτούν το σημαντικό έργο της νέας γέφυρας στην περιφερειακή οδό της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας έχει σημάνει ήδη συναγερμός στους κόλπους των «γαλάζιων» στελεχών προκειμένου να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση και από τους γύρω νομούς αφού οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στη Λ. Συγγρού κάνουν λόγο για προσπάθεια ομάδων που ανήκουν μάλιστα σε συγκεκριμένο χώρο να δημιουργήσουν συνθήκες έντασης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σαμαρά αν και στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ έχουν ήδη ενημερωθεί για αυτές τις πληροφορίες.

Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η επίσκεψη Σαμαρά έχει ήδη γίνει πρώτο θέμα εδώ και δυο ημέρες αφού είναι η πρώτη εξόρμηση στην περιφέρεια, μαζί μάλιστα με τον κ. Βορίδη ο οποίος πρόσφατα δεν έκρυψε τις απόψεις του για την αριστερά, έπειτα από την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης που πέρασε και με τα «ναι» της ΝΔ.

Στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτήν την επίσκεψη που επί της ουσίας εγκαινιάζει τις προεκλογικές του εξορμήσεις του κ. Σαμαρά, ο οποίος χθες ενώπιον των ανθρώπων της αγοράς (σ.σ. ένωση επιμελητηρίων) εξέφρασε την εκτίμηση ότι πλέον η χώρα βρίσκεται σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο. Η επιλογή της Καλαμάτας μόνον τυχαία δεν ήταν αφού στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ θέλουν να παίξουν δυνατά το επικοινωνιακό χαρτί της εικόνας και της επαφής που θα έχει με τον κόσμο.

Το πρώτο επίσημο «σύνθημα» για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου θα το δώσει ο κ. Σαμαράς με την ομιλία του την Κυριακή στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής όπου αναμένεται να περιγράψει με σαφήνεια το δίλημμα των εκλογών επενδύοντας και πάλι στο επιχείρημα της ακυβερνησίας προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι μόνο μία ισχυρή πλειοψηφία της ΝΔ στη βουλή θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με άλλους όρους με τους εταίρους και δανειστές μας.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να κινητοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της κομματικής βάσης την οποία πλέον «φλερτάρει» και ο Πάνος Καμμένος κάνοντας ουσιαστικά έναν αγώνα δρόμου για να πετύχει την πολυπόθητη για τη ΝΔ αυτοδυναμία σε μία προεκλογική περίοδο «εξπρές».

Τα μηνύματα και από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως το αργότερο έως τις αρχές Απριλίου η βουλή θα κλείσει –αυτό τουλάχιστον περιεγράφη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο με βάση το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης – ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Παντελής Καψής, μιλώντας χθες το απόγευμα σε «debate» της ΟΝΝΕΔ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα οποιασδήποτε παρέμβασης, κυρίως από μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να ματαιωθούν οι εκλογές αφού τόσο ο ίδιος όσο και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης συμφώνησαν στο ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει να εκπληρώσει μία συγκεκριμένη αποστολή και μετά η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook