Μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί σε παρελάσεις σε όλη τη χώρα, την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό για τη βία και τα επεισόδια.

Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της \”Καθημερινής\”, επικρατεί προβληματισμός από ενδεχόμενο επεισοδίων κατά τις παρελάσεις (στρατιωτική και μαθητική) της 25ης Μαρτίου.

Έντονη ανησυχία και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου επέστρεψε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και την ΕΛ.ΑΣ.

Αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν πως θα κάνουν ότι χρειαστεί προκειμένου να αποφευχθούν προπηλακισμοί και επεισόδια.

Για τον σκοπό αυτό πρόκειται να τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία ένστολες δυνάμεις και αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Θα χρησιμοποιηθούν μεταλλικά κιγκλιδώματα ώστε να οριοθετηθεί ο κόσμος όπως σημείωσε ανώτατος αξιωματικός, που ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο να αναπτυχθούν δυνάμεις ή κάγκελα σε όλο το μήκος της παρέλασης.

Ως προς τις αντιδράσεις μαθητών και εκπαιδευτικών τόσο στα σχολεία όσο και στη μαθητική παρέλαση, στελέχη του υπουργείου Παιδείας έχουν εξετάσει το θέμα δεδομένου ότι υπάρχει το προηγούμενο της 28ης Οκτωβρίου, όταν και αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Αν, όμως, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου το ενδιαφέρον των μαθητών να συμμετάσχουν ήταν το σύνηθες, ενόψει της 25ης Μαρτίου εκπαιδευτικοί ανέφεραν στην Καθημερινή ότι \”το ενδιαφέρον των μαθητών έχει αυξηθεί πολύ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook