Η φετινή διοργάνωση θα υλοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 14 Μαΐου 2023 με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνης και της Ένωσης Γυμναστών Ρεθύμνου.
Ο 13ος «Γύρος Πόλης» του Ρεθύμνου περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ και 5 χλμ ενώ θα πραγματοποιηθούν παράλληλοι αγώνες δρόμου για μαθητές (δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου), για άτομα με ειδικές ικανότητες καθώς και αθλητές Special Olympics. Ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου έχει επιλεγεί ως χώρος εκκίνησης (στις 9.30 το πρωϊ) και τερματισμού των αγώνων (κατά προσέγγιση στη μία το μεσημέρι). Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα προσφερθεί στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «ΑΓΑΠΗ».

Για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την ασφάλεια δρομέων, κρίθηκαν αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί της Κυριακής 14 Μαϊου έως τη λήξη των αγώνων.

Οι ρυθμίσεις αφορούν τις παρακάτω οδούς στις οποίες θα διακοπεί για λίγες ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων :

Λ. Κουντουριώτη, Δημητρακάκη – Κουμουνδούρου – Ηλιακάκη (Δημοτικός Κήπος) –Σ. Βλαστού- Περιφερειακός Δρόμος (Εμ. Κεφαλογιάννη)– παραλιακή Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου (από Λ. Ελληνίδων έως ξενοδοχείο Pearl – Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη – Αρκαδίου – Β. Καλλέργη – Ι. Πετυχάκη – Ι. Μελισσηνού – Π. Πρεβελάκη- Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου (Σοχώρα) – Πλ. Δικαστηρίων.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να σεβαστούν τις υποδείξεις της Τροχαίας, του Λιμεναρχείου, των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντών πολιτών, οι οποίοι θα τους διευκολύνουν στη μετακίνησή τους, προτείνοντας τους εναλλακτικές διαδρομές ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η ολοκλήρωση των αγώνων εκτιμάται κατά τη μία το μεσημέρι οπότε και θα αποκατασταθεί σταδιακά η κυκλοφορία οχημάτων σε όλους τους δρόμους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook