Το ιστορικό καμπαρέ «Moulin Rouge» αποφάσισε να σταματήσει οριστικά μια πράξη με φίδια που παρουσίαζε στο έργο του, καθώς δέχτηκε πολλές καταγγελίες για κακοποίηση ζώων, που κατέθεσαν ακτιβιστές.

Όπως αναφέρει ο theguardian.com, η διεύθυνση του καμπαρέ, είχε ανακοινώσει πως θα σταματούσε τη συγκεκριμένη πράξη το 2024, όπως και άλλες που περιλαμβάνουν ζώα.

Ωστόσο, πραγματοποιήθηκαν σφοδρές διαμαρτυρίες έξω από το δημαρχείο του Παρισιού και ο δήμος έκτοτε άσκησε πιέσεις, με αποτέλεσμα η διεύθυνση του θρυλικού σόου να υποχωρήσει και να ανακοινώσει πως σταματάει την πράξη νωρίτερα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, δύο δικτυωτοί πύθωνες της νοτιοανατολικής Ασίας που ζουν κανονικά στη στεριά, βυθίζονταν μέσα σε δεξαμενή με νερό και στη συνέχεια τους χειρίζονταν μια χορεύτρια.

Οι καταγγελίες αναφέρουν πως οι υπεύθυνοι έδεναν με μονωτικές ταινίες τα στόματα των ερπετών για να μην δαγκώνουν, όπως και άλλα μέρη του σώματος, για να μην αφοδεύουν, ειδικά κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Μάλιστα, ορισμένοι υποστηρίζουν πως παρατήρησαν, ότι τα φίδια πάλευαν να φτάσουν στην επιφάνεια, ώστε να μπορέσουν να αναπνεύσουν.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook