Μάξιμος Σενετάκης Μάξιμος
Σενετάκης
Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου

Την 21η Μαΐου διακυβεύεται η σταθερότητα της χώρας! Σταθερότητα που απειλείται από την αβεβαιότητα την οποία προκαλεί η βεβαιότητα της ακυβερνησίας. Γιατί είναι ξεκάθαρο πια ότι η απλή αναλογική την οποία ψήφισαν μαζί (ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή) είναι η ιδανική συνταγή του χάους και της ακυβερνησίας. Ήταν η ωρολογιακή βόμβα που ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε πριν από χρόνια στα θεμέλια της Δημοκρατίας και την προγραμμάτισε για να “εκραγεί” σε αυτό ακριβώς το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα και το οποίο ο κ. Τσίπρας είχε προβλέψει ότι θα βρεθεί.

Και δεν συζητώ για την υποκρισία του να διαρρηγνύει τα ιμάτια του για την …δημοκρατικότητα της απλής αναλογικής όταν ο ίδιος κυβέρνησε με την ενισχυμένη – ακριβέστερα συγκυβέρνησε με την στήριξη της Ακροδεξιάς την οποία και πάλι υποκρινόμενος σήμερα, καταγγέλλει. Συζητώ για μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική που είχε ως στόχο να θέσει υπό ομηρία την προοπτική της χώρας.

Κατά συνέπεια το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής είναι κρίσιμο. Διότι, η διατήρηση της σταθερότητας είναι η προϋπόθεση για να συνεχιστεί η αναπτυξιακή τροχιά της χώρας η οποία και δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να διαχειρίζεται τις πάσης φύσεως εξωτερικές και εσωτερικές απειλές που αντιμετωπίζουμε. Φανταστείτε ποιο κίνδυνο διατρέχει η χώρα αν βρεθεί αντιμέτωπη με μια ανάλογη κρίση όπως της πανδημίας ή της ελληνοτουρκικής ή της ενεργειακής και να μην διαθέτει σταθερή και στιβαρή κυβέρνηση.

Για αυτό και οι πολίτες πρέπει να αναλογιστούν ότι σε έναν αβέβαιο και ασταθή κόσμο δεν υπάρχει η πολυτέλεια για πειραματισμούς – πόσο μάλλον ότι οι δυσάρεστες αναμνήσεις από τον πειραματισμό της “περήφανης διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη” είναι ακόμα νωπές.

Για αυτό και η ΝΔ διεκδικεί με απόλυτη προσήλωση την αυτοδυναμία την οποία προσωπικά θεωρώ εφικτή – παρότι τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν το πιστοποιούν – ακόμα και από την κάλπη της 21ης Μαΐου! Και το λέω έχοντας επίγνωση του κλίματος που εισπράττω από την επαφή μου με τον απλό κόσμο, ο οποίος δείχνει να αντιλαμβάνεται και το έργο που έχει επιτελεστεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί – η Ελλάδα του 2023 έχει μεγάλη διαφορά από την Ελλάδα του 2019 – και τον κίνδυνο της ακυβερνησίας που εγκυμονεί.

Για αυτό προσωπικά αποφεύγω να συζητώ υποθετικά για σενάρια δεύτερης – πόσο μάλλον τρίτης συνεχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Τέτοια σενάρια συζητούν εκείνοι που έχουν πλέον αποδεχθεί την επερχόμενη ήττα τους και προστρέχουν προεκλογικά για να διαχειριστούν την ήττα τους μετεκλογικά.

Η ΝΔ ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού με την βεβαιότητα του κοστολογημένου σχεδίου που έχει για την χώρα και την ικανότητα της να το εφαρμόζει – ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες – όπως συνέβη τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Συνεπώς για μένα μια είναι η κάλπη. Αυτή της 21ης Μαΐου. Και σε αυτήν την μια κάλπη η ΝΔ διεκδικεί το καλύτερο δυνατό – ακόμα και την αυτοδυναμία.

Από κει και μετά, το τι θα συμβεί στις 22 του μήνα θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα και την ετυμηγορία το ελληνικού λαού. Είναι πρώιμο και πολιτικά ανώριμο κατά τη γνώμη μου να συζητάμε προεκλογικά για μετεκλογικές συνεργασίες αγνοώντας τη λαϊκή βούληση. Είναι σαν να λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο.

*Ο Μάξιμος Σενετάκης ήταν μέχρι πρότινος βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ στο νομό Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook