Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης, συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, την αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος και την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, συζητήθηκαν και θέματα που απασχολούν τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου και τους ιδιοκτήτες λεωφορείων.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων της ΝΔ αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το ΚΤΕΛ αναφορικά τόσο με τη σύνδεση των αστικών κέντρων με την ενδοχώρα και τη μεταφορά των μαθητών, όσο και με την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών στην Κρήτη και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό ότι τα τελευταία αρκετά χρόνια έχουν βελτιωθεί σημαντικά τόσο οι εγκαταστάσεις του, όσο και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου και τους ιδιοκτήτες λεωφορείων, θέματα ψηφιοποίησης και περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών του, καθώς και οι προοπτικές χρηματοδότησης των ΚΤΕΛ μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με τον κ. Διγαλάκη να παρουσιάζει -για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια- τις θέσεις και τις προτάσεις του, τονίζοντας ότι απαιτούνται συνέργειες και συλλογική δουλειά, που σημαίνει ότι ο ρόλος και του ΚΤΕΛ θα είναι καθοριστικός.

Τέλος, ο κ. Διγαλάκης εξήρε τη συμβολή του ΚΤΕΛ κατά την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2020, όταν ο ίδιος, ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τότε, ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών Σοφοκλή Φάτσιο και κατέστη δυνατή, σε συνεννόηση – συνεργασία με τους Προέδρους των ΚΤΕΛ όλης της χώρας, η δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών από τις εστίες προς τις οικίες τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook