Σήμερα. στο Αμφιθέατρο ‘’Κωστής Νικηφοράκης’’ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση σε κλίμα συναδελφικής αλληλεγγύης, προς τιμήν όλων των νοσηλευτών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και με παρουσία της Διοίκησης , των Προϊσταμένων Υπηρεσιών, Κλινικών, Μονάδων και Τμημάτων  και της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων σε αναλυτική ανακοίνωση αναφέρει:

«H Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, επέτειο της  γέννησης της Florence Nightingale.

Η Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ (12 Μαΐου 1820 – 13 Αυγούστου 1910) έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο “Η Κυρία με το Φανάρι” Ήταν Βρετανίδα πρωτοπόρος της Σύγχρονης Νοσηλευτικής.

Το International Council of Nurses (Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών) τιμά αυτή την εξαιρετικά σημαντική μέρα με το φετινό να είναι ‘’Οι Νοσηλευτές μας. Το μέλλονμας’’.

Η Υγεία είναι πανανθρώπινο αγαθό και θεμελιώδες δικαίωμα. Η πανδημία Covid – 19 ανέδειξε την βαρύνουσα σημασία της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας ως μίας εξαιρετικά σημαντικής παραμέτρου παράλληλα με την προσβασιμότητα (accessibility) ή την ισότητα στην πρόσβαση (equity of access) , την ποιότητα (quality) της παρεχόμενης φροντίδας υγείας, την αποτελεσματικότητα (effectiveness) και την αποδοτικότητα (efficiency).

Η πανδημία Covid – 19 ανέδειξε όμως και την καθοριστική συμβολή του Νοσηλευτικού τομέα, ως βασικού πυλώνα των συστημάτων υγείας, στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Χωρίς Νοσηλευτές ΔΕΝ υπάρχουν Συστήματα Υγείας. Οι Νοσηλευτές μας με αυτοθυσία και επαγγελματισμό μα πάνω απ’ όλα με ανθρώπινο πρόσωπο προσέφεραν και προσφέρουν υψηλού επιπέδου Υπηρεσίες Υγείας χωρίς  διακρίσεις, σεβόμενοι το δικαίωμα της ελεύθερης και ισότιμης πρόσβασης όλων των ανθρώπων στις Δομές Υγείας.

Σήμερα στο Αμφιθέατρο ‘’Κωστής Νικηφοράκης’’ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας μια πολύ όμορφη  και ζεστή  εκδήλωση σε κλίμα συναδελφικής αλληλεγγύης για να τιμήσουμε όλους τους Νοσηλευτές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διοίκησης , των Προϊσταμένων Υπηρεσιών, Κλινικών, Μονάδων και Τμημάτων  και της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Νοσηλευτές!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook