Ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης, ξεκίνησε σήμερα την πρώτη του περιοδεία στη γενέτειρά του, τα Χανιά.

Ο υποψήφιος βουλευτής επέλεξε να ξεκινήσει τις συναντήσεις του με θεσμικούς φορείς και πολίτες από το Επιμελητήριο Χανίων. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, Αντώνη Ροκάκη, όπου και συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά θέματα της τοπικής αλλά και εθνικής οικονομίας.

Μετά από τη συνάντησή τους, ο υποψήφιος βουλευτής έκανε αρκετές δηλώσεις. Αναλτυικά, αναφέρθηκε:

«Η Ώρα της Μεσαίας Τάξης!»


«Ο ομογενής επιχειρηματίας Στέφανος Κασσελάκης, Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ξεκίνησε την πρώτη του περιοδεία από τα Χανιά, τόπο καταγωγής του, και στον θεσμικό φορέα της Επιχειρηματικής τους Κοινότητας.


Σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προερχόμενος από την Ελληνική ομογένεια των Η.Π.Α., όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών, ξεκίνησε τις προεκλογικές περιοδείες του στη χώρα από τα Χανιά, τον τόπο καταγωγής του.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, ο οποίος – με έδρα το Μαϊάμι των Η.Π.Α. – δραστηριοποιείται στον κλάδο της Ναυτιλίας, επέλεξε να ξεκινήσει τις τριήμερες συναντήσεις του με θεσμικούς φορείς και πολίτες από το Επιμελητήριο Χανίων, την έδρα της Επιχειρηματικής Κοινότητας, όπου είχε διεξοδική συζήτηση με τον Πρόεδρό της, κ. Αντώνη Ροκάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα αναπτυξιακά ζητήματα της εθνικής και της τοπικής Οικονομίας, όπως και οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες σε περιβάλλον αλλεπάλληλων κρίσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους διεθνούς φήμης Τουριστικό και Πρωτογενή τομέα, όπως και στις επενδυτικές ευκαιρίες της Χανιώτικης Οικονομίας, σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αδυναμίες της, κυρίως σε υποβαθμισμένες υποδομές, ελλιπή χρηματοδότηση, έλλειψη εργατικού δυναμικού και υψηλά λειτουργικά κόστη για τις επιχειρήσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά το τέλος της συνάντησης στο Επιμελητήριο Χανίων, τόνισε χαρακτηριστικά: «Επιστρέφω με Ελπίδα στην πατρίδα, στα αγαπημένα μου Χανιά, τόπο έμπνευσης και νοσταλγίας κατά τους πολύχρονους προσωπικούς αγώνες μου για εκπαίδευση και επαγγελματική πρόοδο στις Η.Π.Α. Όπως κάθε Έλληνας, δεν ξέχασα ποτέ τη ρίζα μου, επιστρέφω ως ένας από τους υποψήφιους βουλευτές της ομογένειας του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσω τη μάχη της δίκαιης προόδου που αξίζει πραγματικά ο τόπος μας.

Ως άνθρωπος της Αγοράς είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω τις επαφές μου με μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Αντώνη Ροκάκη, θεσμικά επικεφαλής των Χανιωτών επιχειρηματιών, ο οποίος μου ανέπτυξε τις ευκαιρίες αλλά και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε ένα πιεστικό περιβάλλον πολυετούς κρίσης. Διαπίστωσα με ικανοποίηση ότι η Καινοτομία αποτελεί προτεραιότητα, ιδιαίτερα στον Τουριστικό και στον Πρωτογενή τομέα, στους οποίους οι Χανιώτικες επιχειρήσεις σε συνεργασία με τα διακεκριμένα Ακαδημαϊκά τους ιδρύματα αξίζει να πρωταγωνιστούν διεθνώς. Πιστεύω ότι η Ελλάδα, η οποία έχει χαμηλούς μισθούς και ακριβό κόστος ενέργειας, θα βρεθεί αντιμέτωπη σε μια νέα μακροοικονομική πραγματικότητα, κατά την οποία μάλιστα θα είναι συγχρόνως υποχρεωμένη να αναπληρώσει τους πόρους που δαπανήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι η μεσαία τάξη και τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα θα χρειαστούν τις παρεμβάσεις και τα μέτρα ελάφρυνσης που δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στο πρόγραμμά του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό μια νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητα για εμάς η διαχείριση του δημοσίου χρήματος: κάθε ευρώ θα είναι σημαντικό και άμεσης απόδοσης. Να σταματήσει η σπατάλη δισεκατομμυρίων με τις απευθείας αναθέσεις και δήθεν διαγωνισμούς.

Παράλληλα, στην αγορά Ενέργειας, τα υπερκέρδη των εταιρειών κάθε άλλο παρά αντικατοπτρίζουν τον «τέλειο ανταγωνισμό» που μας διδάσκουν στα μικροοικονομικά. Ο μέσος Έλληνας δεν έχει την ευχέρεια να αγοράσει μετοχές της ΔΕΗ ώστε να συμμετέχει στα κέρδη, όπως και δεν έχει τη δυνατότητα να ζήσει χωρίς ηλεκτρισμό. Απαιτείται εξυγίανση ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε οι όροι της αγοράς να τηρούνται από όλους, ο αθέμιτος ανταγωνισμός να τιμωρείται και να υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση στη μεσαία τάξη από την οικονομική δραστηριότητα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook