«Εδώ, από τον Αποκόρωνα, από την πατρογονική μου γη, ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους, μια εβδομάδα και μια ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες την άλλη Κυριακή, στέλνω μαζί σας το μήνυμα της μεγάλης νίκης! Της νίκης της Νέας Δημοκρατίας και του Χανιώτη πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη! Νίκη στις εθνικές εκλογές, πρωτιά στα Χανιά!» Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την προεκλογική του ομιλία στον Αποκόρωνα ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Μιλώντας ενώπιον μιας μεγάλης συγκέντρωσης ενθουσιωδών φίλων και υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε βέβαιος για τη μεγάλη και καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 21 Μάιου:

«Την Κυριακή 21 Μαΐου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κάνουν τη σωστή επιλογή για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, για μια ακόμη τετραετία ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων!».

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έκανε η Νέα Δημοκρατία στη θητεία της, συγκρίνοντάς τα με την Ελλάδα του 2019: «Σήμερα, ο βασικός μισθός είναι υψηλότερος από ό,τι ήταν πριν από την επιβολή των μνημονίων. Μέσα σε τρία χρόνια αυξήθηκε κατά 20%, πήγε από τα 650 στα 780 ευρώ, δύο επιπλέον μηνιάτικα τον χρόνο δηλαδή! Σήμερα οι συνταξιούχοι πήραν τις πρώτες τους αυξήσεις μετά από 14 ολόκληρα χρόνια περικοπών! Σήμερα η ανεργία βρίσκεται στο 10%, με 300.000 νέες θέσεις εργασίας πολλές από αυτές εδώ στην Κρήτη και φυσικά καλύτερους μισθούς.

Σήμερα έρχονται στην Ελλάδα η Microsoft, η Google, και η Pfizer – δεν φεύγουν στο εξωτερικό τα παιδιά σας και οι φίλοι μου. Σήμερα οι πολίτες πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, περισσότερο από 30% χαμηλότερο. Την ίδια στιγμή αυξήθηκε το αφορολόγητο, ο πρώτος συντελεστής της εφορίας πήγε από το 22% στο 9% και η εισφορά αλληλεγγύης έχει πλέον καταργηθεί. Επί της ουσίας έχει καταργηθεί και ο φόρος γονικής παροχής. Και εσείς ξέρετε καλά πόσο σημαντικό πλέον είναι να μεταβιβάζει δωρεάν ένας γονιός την περιουσία στα παιδιά του»


Ο κ. Μαρκογιαννάκης άσκησε κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και στην προοπτική «προοδευτικής διακυβέρνησης», τονίζοντας: Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την Ελλάδα των μνημονίων, των περικοπών των συντάξεων, της καθήλωσης των μισθών, της ανεργίας 17% και του brain drain. Αυτή την Ελλάδα αφήσαμε πίσω μας οριστικά το 2019. Και αν κάτι σας διαφεύγει, φρόντισαν οι ίδιοι άνθρωποι να μας τα ξαναθυμίσουν: οι Δήμητρες του κ. Βαρουφάκη και τα τοπικά νομίσματα του κ. Τσακαλώτου θυμίζουν σε όλους μας τα παιχνίδια που παίχτηκαν με το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι αυτοί που διεκδικούν τώρα να φτιάξουν την «προοδευτική διακυβέρνηση» την πρώτη Κυριακή. Οι ίδιοι, απαράλλακτοι και αμετανόητοι. Ακόμα και ο κ. Τσίπρας μάς υπόσχεται σήμερα τα ίδια και τα ίδια, μας φέρνει copy paste το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. «Κοστολογημένο», ακριβώς όπως τότε, δηλαδή καθόλου. Και εφαρμόσιμο, ακριβώς όπως τότε, δηλαδή καθόλου. Και αξιόπιστο, ακριβώς όπως τότε, δηλαδή καθόλου».


Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε ότι απέναντι στο χθες που με επιμονή εκπροσωπούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπάρχει το αύριο για το οποίο μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με απόδειξη αξιοπιστίας τα όσα έχουμε ήδη καταφέρει, εμείς στη Νέα Δημοκρατία αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν και κοιτάμε μπροστά. Ζητάμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών για να οδηγήσουμε τη χώρα και την κοινωνία στο αύριο που της αξίζει. Σε ένα αύριο με καλύτερους μισθούς, με περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, με διεθνείς επενδύσεις, με εμβληματικά έργα υποδομών, με ανάπτυξη που θα έχει κοινωνικό αντίκρισμα. Σε αυτή την πορεία σας θέλουμε όλους και όλες μαζί μας, ξεκινώντας από την επόμενη Κυριακή, 21 Μαΐου», κατέληξε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook