Στην τελετή παράδοσης του νέου και υπερσύγχρονου ασθενοφόρου που θα καλύψει τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Δήμου Φαιστού βρέθηκε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Παπαβασιλείου, όσο και με τον Υποδιοικητή κ. Αγαπίου για τις δυνατότητες του νέου ασθενοφόρου, το οποίο εκτός όλων των άλλων διαθέτει και ηλεκτρονική αυτόματη τετρακίνηση, ακόμα και για εκτός δρόμου διαδρομές.

Λίγο πριν την παράδοση, ο Δήμαρχος συνομίλησε και με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, καθώς και με τους οδηγούς και συνοδούς, οι οποίοι την επόμενη εβδομάδα θα εκπαιδευτούν από εξειδικευμένο προσωπικό για να αναλάβουν στη συνέχεια την οδήγηση του νέου ασθενοφόρου.

Όπως ενημέρωσε τον Δήμαρχο Φαιστού ο αρμόδιος Υποδιοικητής κ. Αγαπίου, η Κρήτη είχε να προμηθευτεί νέα ασθενοφόρα από το 2008. Σε σχετική ερώτηση του Δημάρχου στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για το Κέντρο Υγείας του Δήμου Φαιστού, ο Υποδιοικητής ανέφερε πως το Κέντρο Υγείας θα είναι από τα πρώτα έργα προς δημοπράτηση μέσω των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ ως τα μέσα του καλοκαιριού αναμένονται θετικές εξελίξεις. Ο κ. Αγαπίου διευκρίνισε πως το νέο Κέντρο Υγείας, κατόπιν και σχετικού αιτήματος του Δήμου Φαιστού, θα υπερβαίνει τελικά τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ θα έχει δυνατότητες μελλοντικής αναβάθμισης, αλλά και πιθανής υποστήριξης Β’θμιου Κέντρου Υγείας, που αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου.

«Η σημερινή ημέρα είναι πολλή σημαντική, διότι μετά από σχεδόν 15 χρόνια, το Κέντρο Υγείας του Δήμου Φαιστού αναβαθμίζεται με ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, το οποίο αποτελεί το πιο σύγχρονο όχημα στον πανελλήνιο στόλο ασθενοφόρων» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Ευχαριστούμε τους κ.κ. Παπαβασιλείου και Αγαπίου από την 7Η ΥΠΕ, τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Συριγωνάκη, καθώς και τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη για την υποστήριξη και συμπαράσταση τους, στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας. Οι διεκδικήσεις μας δεν σταματούν μόνο στον εκσυγχρονισμό του στόλου, αλλά προχωρούν στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας Δήμου Φαιστού, για το οποίο ενημερωθήκαμε πως οι εξελίξεις προχωρούν και προς το μέσον του καλοκαιριού θα έχουμε νεότερα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook