Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το κύκλωμα που έκανε νοθεία στις εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος πιλότου. Τη δράση του εν λόγω κυκλώματος αποκάλυψε το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Σύμφωνα με το Mega, ο 70χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος ήταν φροντιστής στην Ολυμπιακή. Από το τέλος της θητείας του πήρε δίπλωμα πιλότου και πετούσε με μικρά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις σχολές εκπαίδευσης πιλότων, ο 70χρονος είχε προκαλέσει δύο σημαντικά ατυχήματα κατά την εκπαίδευση και είχε πλέον αποχωρήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσα από την αεροπορία της Αυστρίας, υπήρχαν αυτοί οι δίαυλοι καθώς παιδιά που είχαν πάρει 5% σε εξετάσεις, φαίνεται να περάσαν τις θεωρητικές εξετάσεις αργότερα.

Η ενημέρωση της CIA

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Συγκερκιμένα, το 2014 η CIA είχε ενημερώσει πως υπήρχε πρόβλημα με μία εταιρία στην Αθήνα που προχωρούσε σε παράνομες εξετάσεις στην Ελλάδα. Μάλιστα, τότε ανέφεραν πρόβλημα με την εκπαίδευση 1.500 πιλότων ενώ το πρόβλημα είχε φτάσει μέχρι τις Μαλβίδες, τη Μαλαισία ενώ είχαμε πρόβλημα και στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τότε, είχε γίνει έρευνα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και στην έκθεση του 2014 μνημονευόταν πως γίνεται έρευνα για τα παράνομα διπλώματα πιλότων. Για αυτές της σχολές υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τις αμερικανικές υπηρεσίες καθώς είχε προηγηθεί η περίοδος με τους δίδυμους πύργους.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook