Την πρόθεσή του να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου, εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ευχόμενος \”καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο που δήλωσε\” κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Επίσημα υπέρ της υποψηφιότητας Βενιζέλου τάχθηκαν το Σάββατο και οι Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε δηλώσεις της, η κα Διαμαντοπούλου, σημείωσε, πως \”η χώρα και το ΠΑΣΟΚ χρειάζονται σήμερα ηγεσία με γνώση, εμπειρία, ικανότητα και αποδεδειγμένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο εθνικό χρέος\”.

\”Γι\’ αυτό και με δεδομένη την προσφορά και τη συμβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, καθώς και την τοποθέτησή του στην Εθνική Συνδιάσκεψη, στηρίζω την υποψηφιότητά του\”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης, δήλωσε, πως \”οι στιγμές, οι μέρες, οι μήνες απαιτούν αλήθεια, δικαιοσύνη και ευθύνη. Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι . Αυτές τις αξίες τις εκφράζει και στο πλαίσιο αυτό στηρίζω το Βαγγελη Βενιζέλο\”.

Πρώτος στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών είχε ταχθεί ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ευ. Βενιζέλο, ο υπουργός Υγείας είχε σημειώσει, πως \”στις παρούσες δραματικές στιγμές που περνά η χώρα, όλοι πρέπει να συντάσσουμε τις δυνάμεις μας, ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, η Ελλάδα, δηλαδή η χώρα και οι πολίτες της να μην γονατίσουν\”.

\”Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις\”.

\”Κλειδώνει\” ο αριθμός των υποψηφίων

Στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των υποψηφίων προέδρων του κόμματος.

Εκτός του υπουργού Οικονομικών, που φαίνεται ήδη να έχει συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών, σύμφωνα με το καταστατικό, κανένα άλλο από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, δεν το έχει πετύχει μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται, ότι εκτός του Ευάγγελου Βενιζέλου, την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, εξέφρασε με την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και ο Χρήστος Παπουτσής, που πρόσφατα παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για να ριχθεί στη μάχη της διαδοχής.

Εν δυνάμει υποψήφιος είναι και ο Στέφανος Τζουμάκας, η υποψηφιότητα του οποίου θα εγκριθεί, εάν το Εθνικό Συμβούλιο αποφασίσει να αποδεχθεί πολιτική έγκριση των υποψηφιοτήτων, ώστε να είναι υποψήφια και στελέχη, που δεν συγκεντρώνουν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook