Στην άμεση ενίσχυση των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και των περιπολιών δίκυκλης αστυνόμευσης, κατά 195 νέους αστυνομικούς-ειδικούς φρουρούς, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, προχωρά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Αυτή η ενέργεια κρίθηκε απαραίτητη μετά την αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων για ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης, που έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Στόχος είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε περιοχές όπου το τελευταίο διάστημα διαπιστώνονται αυξημένες ανάγκες, βάσει των στατιστικών στοιχείων που διατηρούν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την περασμένη Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, οι δυνάμεις της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ αποτελούνταν από συνολικά 1.338 αστυνομικούς -ειδικούς φρουρούς.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, από αύριο Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, οι δυνάμεις θα αποτελούνται από συνολικά 1.533 αστυνομικούς- ειδικούς φρουρούς και σταδιακά θα αυξάνονται, έως ότου φθάσουν στο σύνολο 3.000 άνδρες και γυναίκες.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή επιχειρούσαν 341 Ομάδες ΔΙ.ΑΣ, ενώ τη Δευτέρα θα ανέλθουν στις 373, εκ των οποίων 110 ομάδες θα περιπολούν από τις 7 το πρωί έως τη 1 τα ξημερώματα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Επίσης τις ίδιες ώρες:

• 86 ομάδες θα πραγματοποιούν περιπολίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής
• 80 ομάδες θα περιπολούν σε όλη τη Δυτική Αττική
• 47 ομάδες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και τέλος
• 50 ομάδες θα περιπολούν στην Νοτιοανατολική Αττική.