Οεπικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε «με τον εντονότερο τρόπο» την επίθεση που εξαπέλυσαν την Τρίτη ένοπλοι άνδρες εναντίον μιας αμερικανικής αυτοκινητοπομπής στη νοτιοανατολική Νιγηρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.

Στα δύο οχήματα της αμερικανικής κυβέρνησης που στοχοθετήθηκαν επέβαιναν πέντε εργαζόμενοι στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Νιγηρία και τέσσερα μέλη της νιγηριανής αστυνομίας. Και οι εννέα ήταν Νιγηριανοί. Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Ογκμπάρου της Πολιτείας Ανάμπρα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Μπλίνκεν, οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία πήγαιναν σε μια περιοχή όπου η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί ένα αντιπλημμυρικό έργο, προκειμένου να προετοιμάσουν μια επίσκεψη Αμερικανών διπλωματών εκεί.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη το κίνητρο της επίθεσης αλλά δεν έχουμε σε αυτό το στάδιο καμία ένδειξη ότι στόχευε την αμερικανική (διπλωματική) αποστολή στη Νιγηρία», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πολλές αυτονομιστικές οργανώσεις δρουν σε αυτήν την περιοχή της νοτιοανατολικής Νιγηρίας και πρόσφατα ενέτειναν τις επιθέσεις τους. Συνήθως βάζουν στο στόχαστρο την αστυνομία και κυβερνητικά κτίρια. Οι νιγηριανές αρχές αποδίδουν τις επιθέσεις στο Κίνημα των Ιθαγενών Λαών της Μπιάφρα (Ipob), το οποίο χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική οργάνωση», όπως και την ένοπλη πτέρυγά του, το Δίκτυο Ανατολικής Ασφάλειας.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook