Με πρωτοβουλία του ΛΕΑΔ Χανίων, έγινε η αγορά και τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο δικαστικό μέγαρο Χανίων, στο κεντρικό κτήριο, μεταξύ των δύο ακροατηρίων του Πρωτοδικείου Χανίων, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος κατά τη διάρκεια λειτουργίας των δικαστηρίων.

Εκατόν έξι δικηγόροι Χανίων, σε συναργασία με το ΕΚΑΒ, εκπαιδεύτηκαν πάνω στη χρήση του απινιδωτή αλλά και στις πρώτες βοήθειες.

Σε σχετική ενημέρωση που εξέδωσε το προνοιακό Σωματείο των Δικηγόρων Χανίων, αναφέρεται:

«Το προνοιακό Σωματείο των Δικηγόρων Χανίων, με την επωνυμία «Λογαριασμός Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Χανίων», (ΛΕΑΔ Χανίων), θωρακίζει το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων με ένα δώρο ζωής για τους δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους και πολίτες, που κινούνται μέσα σε αυτό, συχνά υπό συνθήκες μεγάλης έντασης, πίεσης και άγχους.


Το ΛΕΑΔ Χανίων προέβη στην αγορά και τοποθέτηση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) – μετά του πλήρους εξοπλισμού του – στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, στο κεντρικό κτήριο, μεταξύ των δύο ακροατηρίων του Πρωτοδικείου Χανίων, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος κατά τη διάρκεια λειτουργίας των δικαστηρίων.


106 Δικηγόροι Χανίων έως σήμερα, στα σεμινάρια που διοργάνωσε το ΛΕΑΔ Χανίων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, εκπαιδεύτηκαν από τους γιατρούς και διασώστες και πιστοποιήθηκαν στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και την χρήση του ΑΕΑ καθώς και στις Α’ Βοήθειες.


Σε κάθε περίπτωση, ο ΑΕΑ είναι ασφαλής και αποτελεσματικός όταν χρησιμοποιείται από απλούς πολίτες με ελάχιστη ή και με καθόλου εκπαίδευση.


Οι πιθανότητες επιβίωσης από Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή χωρίς ΑΕΑ είναι μηδενικές. Με την χρήση ΑΕΑ οι πιθανότητες μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 70%.


Ευχαριστούμε από καρδιάς τους:


Λάμπρη Κωνσταντίνο, αναισθησιολόγο στο ΕΚΑΒ Χανίων
Γιαννακουδάκη Νίκο, ορθοπεδικό και Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης
Κατσανεβάκη Μανώλη, διασώστη του ΕΚΑΒ Χανίων
Κατσιγαράκη Φάνη, διασώστη του ΕΚΑΒ Χανίων
Αληγιάννη Σωτήρη, διασώστη του ΕΚΑΒ Χανίων
Μαγκουφάκη Γιώργο – διασώστη του ΕΚΑΒ Ηρακλείου


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΛΕΑΔ Χανίων


Μπατάκη Στέλλα, Πρόεδρος
Μαρινάκης Σήφης, Αντιπρόεδρος
Ζέλιος Παντελής, Γενικός Γραμματέας
Μπαρμπουδάκη Ρεβέκκα, Ταμίας
Λουπάκη Σμάρω, Μέλος»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook