Μανώλης Ντουντουλάκης Μανώλης
Ντουντουλάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά

Αναφορικά με το θέμα των βοσκοτόπων, το 2022 ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των συνεταιρισμών, τους ανέφερε πως αν δε βρισκόταν μία λύση με το μοίρασμα των βοσκοτόπων, τότε θα καταλήγαμε σε αδιέξοδο.

                Εκλιπαρούσε τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών να αναλάβουν την εκμίσθωση των βοσκοτόπων, διότι αδυνατούσε να τη  διαχειριστεί η ίδια η Δημοτική Αρχή.

                Η διαχείριση αυτή θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί είτε από κάποια υφιστάμενη  επιχείρηση του Δήμου είτε από κάποια νέα Ανώνυμη Εταιρεία που θα μπορούσε να ιδρυθεί.

                Αυτή ήταν και η πρότασή μας.

                Εδώ και δώδεκα χρόνια, η Δημοτική Αρχή δεν έχει τολμήσει να πραγματοποιήσει το οτιδήποτε με αυτεπιστασία, καθώς έχει μάθει να μη δουλεύει και να διεκπεραιώνει όλες τις εργασίες του Δήμου με εργολάβους.

                Ο Δήμαρχος, πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να μισθώνει τους βοσκότοπους απευθείας σε κτηνοτρόφους, αλλά μόνο σε συνεταιρισμούς σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και στη συνέχεια οι συνεταιρισμοί με τη σειρά τους επινοικιάζουν τους βοσκότοπους.

                Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τη διαχείριση της περιουσίας του Δήμου -που κατά τη γνώμη μας δε θα έπρεπε να είναι εντεταλμένος, αλλά θα έπρεπε να ανατεθεί σε αντιδήμαρχο η συγκεκριμένη αρμοδιότητα- κινδυνολογεί και αναφέρει πως εάν οι βοσκότοποι δε δοθούν στο συνεταιρισμό που ίδρυσε πρόσφατα ο ίδιος, προκειμένου να διεκδικήσει την εκμίσθωσή τους από το Δήμο και εάν οι βοσκότοποι μοιραστούν στους τέσσερις συνεταιρισμούς, τότε θα δημιουργηθεί χάος και θα χυθεί αίμα.

                Όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή του Δημάρχου. Ο ίδιος δε θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά, καθώς με τις ψήφους των συγκεκριμένων κυρίων εκλέγεται Δήμαρχος.

                Οι Δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι επιδοτήσεις φτάνουν έως και τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

                Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και τα περισσότερα από τα χρήματα που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι, δίνονται σε γνωστούς και φίλους προσκείμενους στην παράταξη Μαλανδράκη, οι οποίοι δε διαθέτουν καν μητρώα.

                Όλα στο βωμό της ψήφου.

                Παροτρύνουμε τους Δημότες να ζητήσουν από τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών μερίδιο από αυτά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Τα δικαιούνται άλλωστε.

Δεν πρέπει να ωφεληθούν μόνο οι συγγενείς και φίλοι τους.

                Σε δημοσίευμα του Ιουνίου του 2022 σχετικά με το θέμα των βοσκότοπων, αναφέρεται πως υφίσταται έρευνα σε εξέλιξη από εισαγγελικές αρχές και εφορία.

                Δυστυχώς σήμερα έχει ξεχαστεί. Ποτέ δε βγήκε κάποιο πόρισμα από τους κρατικούς λειτουργούς.

                Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προστατεύσετε τους δικαιούχους, μπορείτε να ξεκινήσετε την έρευνα από τα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά για τους βοσκότοπους των ετών 2022 και 2023.

                Θα πρέπει να γνωρίζετε πως από τον έλεγχο αυτό θα ανακαλύψετε πολύ περισσότερα απ’ όσα φαντάζεστε.

                Αγαπητοί Δημότες του Δήμου Πλατανιά,

Εκτός των προαναφερθέντων ζητημάτων, έχει προκύψει ακόμη ένα.

 Εκμισθώνονται 70.000 στρέμματα αντί για 76.000 στρέμματα που υποστηρίζουμε εμείς ή 74.000 στρέμματα κατά την άποψη άλλων.

                Τα στρέμματα τα οποία δεν εκμισθώνονται, δηλαδή τα 4.000 ή 6.000 στρέμματα, είναι καταπατημένα και η Δημοτική Αρχή δεν έχει πραγματοποιήσει τις δέουσες ενέργειες.

                Τις συγκεκριμένες εκτάσεις δεν τις έχει συμπεριλάβει η Δημοτική Αρχή στο Ε9. Τις δηλώνουν, όμως, οι καταπατητές οι οποίοι μετά από χρόνια θα έχουν αποκτήσει δικαιώματα.

                Είναι γεγονός πως δεν προστατεύεται η ακίνητη περιουσία του Δήμου. Οι Δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν έχει πραγματοποιηθεί απογραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.  Η Δημοτική Αρχή οφείλει να διαφυλάξει την περιουσία αυτή και τα άτομα που την απαρτίζουν θα πρέπει να γνωρίζουν πως διαπράττουν ποινικό αδίκημα.             

                Όμως, έτσι έπρεπε να γίνει, διότι τον Οκτώβριο έχουμε εκλογές.

                Πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να εξασφαλίσουν τις 2.000 έως 3.000 ψήφους, τις οποίες αποκτούν από τους γνωστούς και φίλους τους λόγω των επιδοτήσεων, όπως προανέφερα.

                Με αυτό τον τρόπο, ξεκινούν με ένα ικανοποιητικό ποσοστό ψήφων της τάξεως του 15% με 20%.

                Δε θεωρούμε πως τους ενδιαφέρει εάν διαπράττουν ποινικό αδίκημα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκλεγούν ξανά και να συνεχίσουν να είναι Δημοτική Αρχή.

                Εξ’ άλλου γνωρίζουν τα κατατόπια της δικαιοσύνης από παλαιότερα γεγονότα.

                Αυτά για τη διαχείριση της περιουσίας των Δημοτών του Δήμου Πλατανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook