Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης (18/05) για την εξαφάνιση ενός 4χρονου παιδιού. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε πως το παιδί έχει εξαφανιστεί από τον Δεκέμβριο και άμεσα προχώρησε στην ενεργοποίηση του Amber Alert.

Η άμεση κινητοποίηση Αρχών και πολιτών οδήγησαν στην ανεύρεση του παιδιού. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, ο 4χρονος στις αρχές Δεκεμβρίου παραδόθηκε στις Αρχές από άγνωστο άνδρα ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. Οι αρχές προσπαθούσαν να εντοπίσουν την οικόγενειά του παιδιού ενώ εκείνο είχε μεταφερθεί σε δομή.

Η ενεργοποίηση του Amber Alert οδήγησε στο αίσιο τέλος στην περιπέτεια του παιδιού.

Η ενημέρωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Για ακόμα μια φορά ξετυλίχθηκε μια σοβαρή υπόθεση που αφορούσε ένα 4χρονο παιδί. Η περιπέτεια του Τουλμπουρέ (επ.) Ευγένιου (ον.), 4 ετών έληξε σήμερα 18/05/2023, καθώς ο ανήλικος βρέθηκε να φιλοξενείται σε δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας για παιδιά στην Αθήνα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022, άνδρας, πιθανόν ρουμανικής καταγωγής παρέδωσε το παιδί στις Αστυνομικές Αρχές. Ακολούθως, κατόπιν εισαγγελικής εντολής το παιδί μεταφέρθηκε σε εφημερεύον Παιδιατρικό Νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα οι Αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούσαν έρευνα για την αναζήτηση της οικογένειάς του.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα παραμονής του παιδιού στο Νοσοκομείο και καθώς συνεχιζόταν η έρευνα για την εύρεση της οικογένειάς του, ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας παιδιών.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Οργανισμός μας, έχει την δυνατότητα να συνδράμει και στην περίπτωση όπου ένα παιδί έχει βρεθεί και αναζητείται η οικογένειά του. Συγκεκριμένα, μέσω της δημοσιοποίησης των στοιχείων του παιδιού μπορεί να εντοπιστεί πιο σύντομα η οικογένειά του.

Μεγάλη υπήρξε η συνεισφορά της ενεργοποίησης του μηχανισμού «Amber Αlert», που είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης/Απαγωγής Ανηλίκων. Μέσω της δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυ παιδιού, άτομα του προσωπικού του χώρου κοινωνικής φροντίδας, τον αναγνώρισαν και άμεσα ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 που λειτουργεί ο Οργανισμός μας.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook