Θετική κατάληξη είχε τελικά το πρόβλημα της στέγασης που αντιμετώπιζε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με νοητική υστέρηση η «Η ΡΟΔΑΥΓΗ».

Μετά από διαβουλεύσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ο σύλλογος πρόκειται να στεγαστεί στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Α.Α.Π.Α.Η.Κ.).

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα κοινωνικής πολιτικής Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη πρόκειται να παραχωρηθούν 3 αίθουσες στον 1ο όροφο του κτηρίου του Κ.Α.Α.Π.Α.Η.Κ. για να φιλοξενήσει τους νέους της «ΡΟΔΑΥΓΗ», αποτελώντας ουσιαστικά μια διάδοχη δομή μετά την αποφοίτηση των παιδιών του ειδικού αυτού Κέντρου.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη με στόχο τη συνέχιση του εν λόγω προγράμματος ανάπτυξης επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων ατόμων με ειδικές ανάγκες, απαραίτητες για την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

«Η «Ροδαυγή» κάνει μια εξαιρετική δουλειά αναφορικά με την εκπαίδευση των παιδιών. Εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε όλες τις επαφές προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της στέγης, και ευτυχώς το θέμα λύθηκε μετά τις σχετικές παρεμβάσεις», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.

Τους συγκεκριμένους χώρους επισκέφθηκαν μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, μαζί με αντιπροσωπεία της «ΡΟΔΑΥΓΗ» αλλά και του Κ.Α.Α.Π.Α.Η.Κ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook