Ανακοίνωση με την οποία απαντάει στην Παναχαϊκή εξέδωσε η ΠΑΕ Πλατανιάς, με αφορμή τα παράπονα της Πατρινής ομάδας για τη διαιτησία, αλλά και την αναφορά της για "μοιρασμένο" παιχνίδι από πλευράς κατοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πλατανιά:

"Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που αντελήφθησαν τον νικηφόρο κατά τ’ άλλα, αγώνα με την ομάδα μας. Προφανώς, όσοι τη συνέταξαν θα βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο καθώς το γεγονός και μόνο ότι αναφέρεται πως η κατοχή της μπάλας ήταν σχεδόν μοιρασμένη, όταν σε όλο το παιχνίδι μόνο μία ομάδα κράταγε τη μπάλα στα πόδια της και γενικώς προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο και αυτή ήταν η δική μας, μάλλον σε τέτοια συμπεράσματα οδηγούμαστε.
Ωστόσο, αν θέλει η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ να μπούμε σε μια διαδικασία να κρίνουμε τις αποφάσεις των διαιτητών που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με το τελικό αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχε το ματς, η φάση στον Φουρτάδο που είναι αντιαθλητικό χτύπημα θα έπρεπε να τιμωρηθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα και όχι με 2η κίτρινη. 
Η θέση της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ είναι πως αν μια ομάδα αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, αυτή είναι η δική μας, η οποία θα έπρεπε να είχε κερδίσει πεντακάθαρα από τον τρόπο που αγωνίστηκε και τις ευκαιρίες που έχασε. Για όσους είδαν το παιχνίδι, η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ είχε την τύχη με το μέρος της και η αναφορά για τη διαιτησία γίνεται ίσως για άλλους λόγους που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με ό,τι συνέβη στο Μάλεμε."

Νωρίτερα η ανακοίνωση της Παναχαϊκής ανέφερε:

"Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή χθες στον Πλατανιά  Χανίων δεν έκανε τίποτα άλλο από αυτό που προσπαθεί να κάνει τα τελευταία 3 χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Προσπάθησε και τελικώς κατάφερε να πάρει τη νίκη μόνο με την προσπάθεια των παικτών της και τον σχεδιασμό του προπονητή της .
Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή ήλπιζε ότι θα είχε απέναντι της την ομάδα του Πλατανιά και τον προπονητή της αλλά με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο διαιτητής του αγώνα Παπαδόπουλος από την Θεσσαλονίκη και ο επόπτης Θανασακούδης είχαν αποφασίσει ότι ο όρος του φαουλ και της κίτρινης κάρτας ισχύει μόνο εις βάρος της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και ποτέ υπέρ της.
Έτσι λοιπόν σε ένα παιχνίδι που η κατοχή της μπάλας ήταν σχεδόν μοιρασμένη και που η Παναχαϊκή εκτός των 2 γκολ είχε και άλλες 5 ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα , σφύριξαν 33 φαουλ εις βάρος της και ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ  μόνο 6 φαουλ υπέρ της σε 90 λεπτά αγώνα και απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Πλατανιάς που φημίζεται για το πολύ σκληρό αμυντικό του παιχνίδι , γεγονός που φαίνεται στα στατιστικά αφού έχει δεχθεί μόνο 6 γκολ σε  18 αγώνες πρωταθλήματος.
Είναι γνωστό ότι οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά από τον τερματοφύλακα έως και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή της επίθεσης κάνουν σε κάθε αγώνα 4 με 5 τακλιν και κρατήματα από πίσω και ο διαιτητής Παπαδόπουλος από την Θεσσαλονίκη και ο επόπτης Θανασακουδης δεν είδαν τίποτα.
Ο επόπτης Θανασακουδης άφησε δυο φορές σε καταφανή θέση οφσαιτ τους ποδοσφαιριστές του Πλατανια και ειδικά η περίπτωση του Μαραγκουδάκη είναι από αυτές που βγάζουν μάτια , στην περίπτωση του Κοκκινη υποδείκνυε ανύπαρκτα φαουλ και  μάλιστα κατόπιν υποδείξεως του προπονητή του Πλατανιά  Καββακά αφού βρισκόταν μπροστά από τον πάγκο της ομάδας του Πλατανιά .
Οι κίτρινες κάρτες που δόθηκαν είναι από αυτές που προκαλούν γέλια ειδικά οι κάρτες σε Ντίνα και Antoniοι οποίοι διαμαρτυρηθήκαν γιατί δέχθηκαν εγκληματικά φαουλ από τους αντιπάλους τους , οι δε δυο κίτρινες στον Furtadoσε διάστημα δυο λεπτών μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ από τον διαιτητή ήταν γιατί ζήτησε να πιει νερό και πήγε στον πάγκο της ομάδας μας και το ένα του πόδι πάτησε εκτός γραμμής 5 πόντους , η δε δεύτερη για να καλυφθεί η κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα Λαζαριδη ο οποίος με τα χέρια ανέκοψε έξω από την περιοχή τον Furtadoτην ώρα που ήταν έτοιμος να πετύχει το 3 γκολ.
Η Π.Α.Ε.Παναχαϊκή εξέδωσε ανακοίνωση και μετά το παιχνίδι με την Καλλονή γιατί από τότε είχε αντιληφθεί ότι οι 9 κίτρινες κάρτες που είχε δεχθεί εξ αυτών οι 6 κίτρινες κάρτες είχαν σαν μοναδικό στόχο την εξόντωση των ποδοσφαιριστών της για τους αγώνες με Πλατανιά , Βέροια και Πανθρακικό.
Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις ομάδες Βέροια και Πανθρακικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί οι αντικαταστάτες των παικτών που δεν παίζουν λόγω καρτών είναι ισάξιοι και πολλές φορές καλλίτεροι , αλλά κάνοντας σύγκριση των κίτρινων καρτών που έχει δεχθεί η ίδια και του γεγονότος ότι σε τρία ντέρμπι με Βέροια , Λάρισα και Πλατανιά αναγκάστηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να μην εμφανιστεί και πάλι το φαινόμενο του καφενείου της Θεσσαλονίκης με τους παλιούς και νέους διαιτητές που καθόριζε τους πρωταθλητές στην Β! Εθνική.
Η Π.Α.Ε. Παναχαικη θα στείλει τo  dvd  του αγώνα στον κ. Δούρο και θεωρεί τον διαιτητή Παπαδόπουλο από την Θεσσαλονίκη ανεπιθύμητο να διευθύνει τους αγώνες της."


Λευτέρης Αντωνακάκης