Στη σφράγιση δυο πρατηρίων καυσίμων του συνεταιρισμού ιδιοκτητών ταξί στα Χανιά και συγκεκριμένα αυτού στη λεωφόρο Σούδας και αυτού στη λεωφόρο Μουρνιών, προχώρησε η ΑΑΔΕ.

Οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ προχώρησαν αναγκαστικά στη σφράγιση καθώς δεν εφαρμοζόταν βάσει του γράμματος του νόμου, το σύστημα εισροών εκροών.

Η πράξη αυτή φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα μιας δεκαετούς κωλυσιεργίας από την πλευρά των υπουργείων σύμφωνα με τον συνεταιρισμό, καθώς τα πρατήρια στο σύστημά τους διαθέτουν διαχωριστήρες πετρελαίου, οι οποίοι όμως δεν αναγνωρίζονται και δεν προβλέπονται βάσει νόμου στο σύστημα εισροών – εκροών.

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα πρατήρια της Λ. Μουρνιών και Λ. Καραμανλή σφραγίστηκαν από το τελωνείο διότι δεν είχε γίνει πλήρη διασύνδεση με το σύστημα εισροών εκροών. Ενώ έβλεπαν στην  Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ότι στελνόταν τα φορολογικά δεδομένα (αποδείξεις κλπ) δεν λάμβαναν ισοζύγια. Αυτό παρήγαγε alarm και εκδώσαν εντολή ελέγχου.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε:

  • πήραν όλα τα διαπιστευτήρια που ζήτησαν (έγγραφα κλπ)
  • είδαν την εγκατάσταση του συστήματος εισροών εκροών (Software & Hardware)
  • ενημερώθηκαν και είδαν τον τρόπο λειτουργίας των πρατηρίων μας (Διαχωριστήρες κλπ)

και όσο και αν οι ίδιοι προσπάθησαν να βρουν μία λύση για να μην μας επιβάλουν το κλείσιμο των πρατηρίων θεωρώντας  άδικο για την επιχείρηση μας, όμως η μη ενεργοποίηση από εμάς τους συστήματος εισροών εκροών ώστε να στέλνει τις απαιτούμενες από τον νόμο πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες καυσίμων που διακινούν τα πρατήρια μας, τους έδενε τα χέρια, διότι ο νόμος δεν αφήνει κανένα περιθώριο όταν η μη συμμόρφωση είναι πρόβλημα που δημιούργησε η ανάπτυξη του συστήματος εισροών εκροών και όχι η κακόβουλη πρόθεση του πρατηριούχου.

Όντας τα μοναδικά πρατήρια σε όλη την Ελλάδα με τοποθετημένους διαχωριστήρες πετρελαίου στα πρατήρια μας,  θέλοντας να είμαστε σύμφωνοι με την νομοθεσία, η εταιρεία μας είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προβλεφθεί η λειτουργία των διαχωριστήρων στο σύστημα εισροών εκροών κατά την ανάπτυξη του. Αυτό τελικά δεν έγινε, μας αγνόησαν.

Εκ των υστέρων και μετά από πολλές συναντήσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης, εξώδικες διαμαρτυρίες και οχλήσεις, καταλήξαμε στο πως θα διευθετηθεί τεχνικά το θέμα και κάναμε όλα όσα μας ζήτησαν. Από τότε περιμένουμε την νέα ΚΥΑ για να ολοκληρωθεί η διασύνδεση. Τα χρόνια όμως περνούν και  εμείς ακόμα περιμένουμε.

Η χρήση των διαχωριστήρων για εμάς είναι αναγκαία τόσο για την καθαρότητα του πετρελαίου που προμηθεύουμε τους πελάτες μας (μηδενίζει ξένες ύλες και υγρασία) αλλά και για το περιβάλλον (καλύτερη καύση, λιγότεροι ρίποι). Αυτοί είναι οι λόγοι που τόσα χρόνια επιμένουμε και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στις θέσεις μας”, αναφέρει καταρχάς ο κ. Φραγγεδάκης.

Και προσθέτει:

“Παρόλα αυτά, η εταιρεία μας είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες (εγκατάσταση λογισμικού και εξοπλισμού, ογκομετρήσεις δεξαμενών κλπ) και αναμέναμε την νέα ΚΥΑ.  Επομένως εντός των επόμενων ημερών θα γίνει η διασύνδεση και η αποσφράγιση των πρατηρίων μας. Εκτιμάμε λιγότερο από δέκα μέρες.

Μετά το αποσφράγισμα των πρατηρίων θα ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα θέματα που έχουν προκύψει και είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε !

Το πρατήριο μας BP το οποίο βρίσκετε στο Γερμανικό Πουλί στα Χανιά συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του.

Συγνώμη για την αναστάτωση και ευχαριστώ για την κατανόηση!”, τονίζει κλείνοντας στην τοποθέτησή του ο κ. Φραγγεδάκης απευθυνόμενος φυσικά και στους πελάτες και συνεργάτες των πρατηρίων καυσίμων.

Αναμένεται να ανοίξουν και πάλι εντός 10 ημερών

Αυτή τη στιγμή από τα τρία πρατήρια του συνεταιρισμού ανεφοδιασμό κάνει μόνο αυτό στην περιοχή της Παρηγοριάς στο οποίο ενώ είχαν αγοραστεί οι διαχωριστήρες δεν τοποθετήθηκαν καθώς το κατάστημα αποκτήθηκε και λειτούργησε από τον συνεταιρισμό μετά την εφαρμογή του συστήματος εισροών – εκροών.

Αυτή τη στιγμή έχει δοθεί προθεσμία δυο μηνών μέχρι 22 Ιουλίου για τον συνεταιρισμό να διευθετήσουν το θέμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης, αναμένεται ο προγραμματιστής να τα εντάξει στο σύστημα εισροών εκροών κλείνοντας τους διαχωριστήρες και τα πρατήρια μέσα στην επόμενη εβδομάδα με 10 μέρες να ανοίξουν και πάλι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook